StoryEditorOCM
VaterpoloSVJETSKI KUP

Mnogi u nevjerici: Hrvatska nakon treće četvrtine utakmice s Italijom napustila bazen na Savi

Piše Tonči Vlašić
11. ožujka 2023. - 22:15

Hrvatska je izgubila zadnju četvrtini protiv Italije sa 7:1, a u nju je uplovila s pet pogodaka prednosti, te se na Savi dogodio rijetko viđen preokret. Nakon što je nastup u Svjetskom kupu, novom natjecanju, otvorila pobjedama protiv SAD-a i Francuske, Hrvatska je u 3. kolu turnira u Zagrebu doživjela prvi poraz. Italija je slavila s 14:13.

Marko Bijač je bio baš odličan na vratima, ali nije, kad se sve zbroji, bio dovoljan za spasiti bod(ove), te Hrvatska nije napravila veliki korak prema završnom turniru.

Mnogi na kraju utakmice u nevjerici. Tri četvrtine je Hrvatska dominirala, dirigirala, imala sve u svojim rukama. Talijani su igrali zonu, pa M zonu, ali nisu uspijevali naštetiti našima, koji su utakmice otvorili vodstvom 3:0, koji su nakon prve četvrtine imali dva pogotka viška (4:2), koji su treću četvrtinu dobili s tri pogotka razlike, te imali uoči zadnjih osam minuta već spomenutih plus pet (12:7). I onda je Hrvatska ‘otišla’ iz bazena, nestala, a ostala je samo Italija, koja je uspjela ostvarila novu veliku pobjedu. Jučer je dobila s pogotkom Mađarsku (9:8), sad nas, te po svemu sudeći osigurala prvo mjesto na zagrebačkom turniru. Teško je očekivati kako će je Francuska i(li) SAD ‘skinuti’.

Dakle, još je jedna karta za Superfinale nepodijeljena na Savi. Tko će je uzeti, trebala bi odlučiti utakmica Hrvatska - Mađarska, a ta utakmica se igra u utorak, 14. ožujka, posljednjeg dana turnira. Prije toga, u nedjelju, 12. ožujka, naše čeka Japan, kojeg je Mađarska dobila sa 17:7.  

Suđenje Hrvatska – Italija? Ukupno, bilo je loše za vaterpolo.

Bijač je imao 11 obrana, Jerko Marinić Kragić je sa 4 pogotka bio prvi naš strijelac u porazu 13:14 u kojem smo izgubili 7:1 zadnju četvrtinu. Da, sa 7:1!

Ne ponovilo se!

ZG SKUPINA

Poredak: 1. Italija 6 bodova (36:28), 2. Mađarska 4 boda (35:22), 3. Hrvatska 4 boda (41:35), 4. SAD 4 boda (39:36), 5. Francuska bez boda (22:34), 6. Japan bez boda (25:43).

Do kraja, 4. kolo: Hrvatska – Japan, Francuska – Italija, SAD – Mađarska, 5. kolo: Japan – Francuska, Mađarska – Hrvatska, Italija – SAD. 

 

25. travanj 2024 11:10