StoryEditorOCM
VaterpoloPRIJEM U GRADSKOJ VIJEĆNICI

Mato Franković i Dživo Brčić čestitali Dubrovačkim veteranima na naslovu prvaka Europe!

Piše TV
12. rujna 2022. - 16:46
Dubrovačkim veteranima, prvacima Europe u kategoriji veterana ‘plus 50‘, na uspjehu su čestitali gradonačelnik Mato Franković i pročelnik Dživo Brčić

Dubrovački veterani, koji su na Europskom veteranskom prvenstvu u vaterpolu, koje je nedavno održano u Italiji, osvojili zlato, bili su na prijemu kod gradonačelnika Mata Frankovića. U Gradskoj vijećnici zlatne je dočekao i pročelnik za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić.

- Čestitam! Opet ste sve odradili kako treba - rekao je gradonačelnik čestitajući im na 13. medalji s velikih natjecanja, a prvom naslovu prvaka Europe (Dubrovački veterani su četverostruki svjetski prvaci, te osvajači svjetskog kupa).

Trener Dubrovačkih veterana Goran Turajlić upoznao je gradonačelnika sa zahtjevnom dinamikom natjecanja, na kojem je sudjelovalo 55 veteranskih momčadi. Za medalje u njihovoj ‘plus 50’ kategoriji borilo se najviše sastava, ukupno 14, a odigrali su šest utakmica u sedam dana.

Nakon što su veterani osvojili europsko zlato, isto je učinila i hrvatska vaterpolska reprezentacija čiji su važan dio i igrači iz Dubrovnika, te se tako potvrdili da već generacijama naš grad daje najbolje vaterpolo igrače - istaknuto je u priopćenju s prijema u gradskoj vijećnici.

Podsjetnik, pod vodstvom Gorana Turajlića i pomoćnika Ante Režića naslov europskog prvaka u kategoriji plus 50 Dubrovački veterani su osvojili igrajući u sastavu: Božo Koprivica, Maro Bijač, Alen Bošković, Deni Marinković, Željko Mage, Maro Šušić, Božo Lujo, Antun Paskojević, Željko Margaretić, Boško Perić, Miho Klaić i Maro Balić.

29. svibanj 2024 00:58