StoryEditorOCM
VaterpoloKUP HRVATSKE ZA MLAĐE JUNIORE

Kakav povratak Jugaša iz debelog minusa. Sjajna večer vratara Marina Bajurina, koji je i pogađao mrežu prvaka!

Piše Tonči Vlašić
26. rujna 2024. - 22:51

Medveščak je pred kraj druge četvrtine utakmice 1. kola skupine ‘B‘ završnog turnira Kupa Hrvatske za mlađe juniore, koji se igra u Zadru, imao šest pogodaka viška protiv Jug Adriatic osiguranja (10:4), na poluvremenu pet (10:5), u zadnjoj četvrtini, četiri i pol minute prije kraja, poveo je s 11:8, i to je bio njegov jedini pogodak u nastavku. Kako je zagrebački sastav ‘pjevao’ prvo poluvrijeme, pogotovo prvu četvrtinu u kojoj je postigao sedam pogodaka, tako je dubrovački zapjevao u drugom. Izjednačio je dvije sekunde prije kraja na 11:11, i to kako!

Obranio se 32 sekunde prije kraja četvrte četvrtine pri rezultatu 10:11, jugov trener Miho Bobić je zatražio minutu dogovora za taj zadnji napad u kojem je bilo svega i svačega. Naime, dat je znak za nastavak utakmice, a u bazenu je bio igrač više. I kad se to ispravilo, te vratilo vrijeme, Jug je krenuo u napad u koji je poslao i svog vratara, a na kraju je upravo vratar, Marin Bajurin, naciljao za izjednačenje dvije sekunde do kraja. 

Pamtit će Bajurin ovu utakmicu, koju nije počeo među vratnicama, već je bio na klupi, ne samo po pogotku. U regularnom vremenu obranio je dva peterca, potom u odluci tko će osvojiti dva boda još dva peterca, dakle, četiri!, i plus je bio strijelac za 11:11, i sve to protiv aktualnog prvaka Hrvatske.

Medveščak je ovog proljeća uzeo prvenstvo na uvjerljiv način. Ligaški dio zaključio je dobivši svih 18 utakmica, između ostalog obje protiv Jug Adriatic osiguranja (u Gružu je vodio s 12:0, finilo je 12:2!), a potom je bio uspješan u obje utakmice u doigravanju za prvaka: u polufinalu prvenstva je s 19:6 bio bolji od Zadra 1952., koji je bio četvrti u ligaškom dijelu, a u finalu s 12:7 od drugoplasirane Mladosti, koja je dobila u polufinalu treći Jadran iz Splita. Medveščak ove godine, dakle, do danas 20 utakmica – 20 pobjeda i pogodak razlika plus 206! 

Jug Adriatic osiguranje je pobjednički niz Medveščaka, 15:13 nakon peteraca, prekinuo pod vodstvom Miha Bobića i Mara Balića igrajući u sastavu: Stjepan Vuković, Mauro Butigan, Juraj Kulušić (1), Stijepo Guljelmović, Petar Polanda (1), Toma Drobac (1), Antonio Hezonja (1), Lovro Zvono (2), Ivano Lončar (2), Nikola Perak, Roko Benić, Frano Pavlić (2), Marin Bajurin (1) i Antonio Kulušić. 

U prvoj utakmici skupine ‘B’ Primorje EB je s 14:11 dobilo domaćina, Zadar 1952., dok su u 1. kolu skupine ‘A’ igrali: Jadran Split – Solaris 19:10, te Mornar – HAVK Mladost 6:12. U petak, 27. rujna, Jugaši prijepodne igraju protiv Zadra 1952., a navečer protiv Primorja EB. 

Pobjednik skupine će izravno u polufinale, drugi i treći razigravaju za mjesto među četiri najbolja, četvrto mjesto u skupini vodi u razigravanje za poredak od 5. do 8. mjesta.

27. rujan 2024 15:00