StoryEditorOCM
VaterpoloOVO ĆE SE PAMTITI!

Hrvatska protiv Srbije ostvarila prvu pobjedu na EP-u, a Jugašica Nina Jazvin postigla čak sedam pogodaka!

Piše Tonči Vlašić
26. lipnja 2023. - 21:35

Hrvatska je dobila Srbiju sa 16:3 u 3. kolu skupine ‘A‘ prve Divizije na Europskom prvenstvu za igračice do 15 godina, ostvarila prvu pobjedu na Savi, i to u utakmici u kojoj je Jugašica Nina Jazvin postigla čak sedam pogodaka! Dominirala je u dva metra, bekovi Srbije nisu je uspjelio zaustaviti. Zaradila je i nekoliko isključenja. Bila je sjajna!

Plus, da radost u Jugu bude veća, u listu strijelaca se upisala i Mara Moretti. Njezin prvi pogodak na prvenstvu. Igrale su i preostale dvije ‘male iz Gruža‘, Nea Matičević, i Lući Mojaš, i one su doprinijele uspjehu, kao i  Iskra Antunović, Korčulanka, Kapekašica koja igra u kapici Juga, a koja je protiv Srbije imala debi na EP-u.

Lara Srhoj iz splitskog POŠK-a 1937., koja je bila naš najbolji strijelac u prva dvije utakmice, 13 njezinih pogodaka, sad je protiv Srbije postigla četiri.

U prva dva kola Hrvatska je poražena prvo od Italije, a zatim od Mađarske, ali u obje utakmice je pokazala kako nije više miljama daleko od vrha, onih najboljih. Što više, od Italije je izgubila samo s pogodak razlike, a i poraz od osam pogodaka protiv braniteljica naslova i prvog favorita za zlato u Zagrebu, Mađarske, također je za mnoge ugodno iznenađenje.

Hrvatska je treća u skupini ‘A‘ prve Divizije, te će za mjesto među osam najboljih igrati protiv Češke, koja je druga u skupini druge Divizije, u drugom razredu. To je utakmica koja odlučuje tko će na idućem prvenstvu biti ‘prvoligaš‘, a tko drugoligaš, te, naravno, tko će na ovom prvenstvu ostati u igri za visok plasman.

Hrvatska i Češka igraju u Zagrebu u utorak, 27. lipnja, s početkom u 19 sati. 

MAĐARSKA, ITALIJA, ŠPANJOLSKA I GRČKA U ČETVRTFINALU

Mađarska je sa 16:6 svladala Italiju, te osvojila prvo mjesto u skupini ‘A‘ prve Divizije u kojoj je Hrvatska treća, a Srbija četvrta. U skupini ‘B‘ prve Divizije prva Španjolska, druga Grčka, treća Nizozemska, a četvrti Izrael. U drugoj Diviziji, u skupini ‘C‘ prva Rumunjska, druga Češka, treća Irska i četvrta Ukrajina, a u skupini ‘D‘ Njemačka prva, Turska druga, te Slovačka treća.

Parovi osmina finala: Srbija – Rumunjska (pobjednik će u četvrtfinalu na Španjolsku), Nizozemska – Turska (pobjednik će na Italiju), Hrvatska – Češka (pobjednik će na Grčku), te Izrael – Njemačka (pobjednik će na Mađarsku).  

01. lipanj 2024 22:15