StoryEditorOCM
VaterpoloSVJETSKA LIGA |

FAVORITI PALI U POLUFINALU Hrvatska ‘crna mačka‘ razbila svjetskog prvaka, a Jugaš slavio protiv svjetskog i europskog doprvaka

Piše Tonči Vlašić
9. siječnja 2021. - 19:53

Grčka i Crna Gora su osigurale nastup na završnom turniru Svjetske lige, koji će se od 26. lipnja do 2. srpnja igrati u Tbilisiju, u Gruziji, dok će Italija i Španjolska između sebe odlučiti posljednje dana završnog turnira europskih kvalifikacija, koje se igraju u Debrecenu, tko će im se pridružiti.

U polufinalnim utakmicama završnih europskih kvalifikacija Svjetske lige favoriti na papiru su poraženi. Grčka je dobila s 12:11 Španjolsku, svjetskog i europskog doprvaka, a Crna Gora je sa 14:10 nadigrala Italiju, aktualnog svjetskog prvaka. Dan nakon što je izbacila našu reprezentaciju iz igre za plasman na završni turnir, momčad Vladimira Gojkovića u nekoliko navrata imala je protiv Italije čak šest pogodaka viška.

Jugov Grk Alex Papanastasiou je dva puta tresao mrežu Španjolske u polufinalu. Prvim pogotkom je u drugoj četvrtini prepolovio zaostatak Španjolske, koja je vodila sa 4:2 (njena najveća prednost), a drugim je četiri minute prije kraja utakmice doveo Grčku u vodstvo 10:9. Španjolska je pola minute prije kraja imala napad za pobjedu pri rezultatu 11:11. Nije pogodila, a što je na drugoj strani uspio Stylianos Argyropoylos. U preostalih šest sekundi Španjolska nije uspjela izjednačiti, te doći u priliku da na peterce ostvari uspjeh.

U razigravanju za poredak od 5. do 8. mjesta Srbija je s 10:6 svladala Francusku. Protiv koga će igrati Srbija za peto mjesto, a protiv koga Francuska za sedmo mjesto, znat će se nakon što se odigra utakmica Mađarska – Hrvatska.

18. travanj 2024 19:04