StoryEditorOCM
VaterpoloTKO JE KRALJ EUROPE? |

DUBROVČANIN OSTAO U UTRCI ZA NASLOVOM, NE I ŽUPLJANIN Marko Bijač napada, Ferencvaros brani: ‘Neka mi Beograd bude poput Budimpešte!‘

Piše Tonči Vlašić
4. lipnja 2021. - 22:39

Marko Bijač je s PRO Reccom u finalu, ali ne i Maro Joković s AN Bresciom. Dva super zanimljiva polufinala, pogotovo drugo između branitelja naslova, Ferencvarosa i AN Brescie, novog prvaka Italije. 

Redom, PRO Recco je s 12:10 svladao CNA Barcelonetu. 

- Unatoč zaostatku na početku utakmice, ali i kasnije, nismo gubili glavu. Igrali smo čvrsto u obrani, lomili smo i na kraju slomili suparnika. Barceloneta je igrala baš dobro, ali je pala fizički na kraju. Nije uspjela pratiti naš ritam. Bili smo bolji. Naša pobjeda je zaslužena iako treba istaknuti kako je Barceloneta odlična ove sezone, baš odlična, i kako je odlična bila i u polufinalu - istaknuo je Marko Bijač, 30-godišnji Dubrovčanin na vratima PRO Recca. Ugradio je osam obrana u pobjedu svoje momčadi, koju je u napadu predvodio sa četiri pogotka Dušan Mandić. Felipe Perrone je s tri pogotka bio prvi strijelac CNA Barcelonete. 

Bijač je potom sa suigračima gledao drugo polufinale na Novom Beogradu. Ferencvaros je dobio prvu četvrtinu sa 4:0, 8:5 nakon čega smo dočekali prvo izjednačenje (8:8), Potom 10:8 i 11:9 za mađarski sastav, ali na kraju treće četvrtine 11:11. U posljednjoj četvrtini izjednačila je AN Brescia minutu i 54 sekunde do kraja. Župljanin u kapici talijanskog prvaka, koji je postigao 3 pogotka, asistirao je za 12:12. Nakon toga ne koristi PRO Recco igrača više, a zatim ni AN Brescia.

Potom 21 sekundu prije kraja četvrte četvrtine dvoboj dvojice bivših Jugaša, Nicolasa Constantina Bicaria i Vincenza Renzuta Iodicea. Kanađanin u kapici Ferencvarosa je bio uspješniji. AN Brescia je nakon toga zaigrala na sve ili ništa. I vratar Marco Del Lungo je otišao u napad. Međutim, pokušaj Angelosa Vlachopoulosa nije završio u gornjem lijevom kutu Soma Vogela, vratara Ferencvarosa. Marton Vamos je na prazan gol iz svoje polovice pogodio sa zvukom sirene za 14:12.

- Brescia je nakon 0:4 potvrdila kako je riječ o velikoj momčadi. Ferencvaros je bio sretniji i spretniji na kraju. Vanjski šut mu je donio pobjedu. Na to ćemo morati posebno pripaziti u finalu - naglasio je Bijač, koji je četvrti put u velikom finalu. Prethodna tri je odigrao s Jugom (2013., 2016. i 2017. godina).

- Ha, prvo finale s Jugom sam igrao 2013. baš u Beogradu, i to protiv Crvene zvezde. Ne pamtim ga po dobru. Iduća dva u Budimpešti, prvo dobio, drugo izgubio. Nadam se kako ću i u Beogradu, kao i u Budimpešti, imati nakon subotnjeg finala polovičan učinak - poželio je Bijač.

Trener PRO Recca Gabriel Hernandez ni u polufinalu nije uvrstio Nikšu Dobuda u sastav. Hoće li u finalu? 

Odluka o prvaku Europe, PRO Recco deveti put ili Ferencvaros drugi put najbolji, i to drugi put za redom, počinje na Novom Beogradu u subotu, 5. lipnja, u 20.30 sati (izravan televizijski prijenos Sport Klub 3).

PRO Recco je 16. put u finalu, a Ferencvaros drugi put. Dobud je do danas igrao četiri finala. I on je, kao i Bijač, s Jugom igrao finale 2013. u Beogradu, ali i tri finala u nizu - 2006. u Dubrovniku (prvak), 2007. u Milanu (doprvak) i 2008. godine u Barceloni (doprvak).

image
Final 8 europske Lige prvaka - Novi Beograd 2021.
Pasquale F. Mesiano/Deepbluemedia/Insidefoto

FINAL 8 - BEOGRAD 2021. 

Četvrtak, 3. lipnja, prvo četvrtfinale: PRO Recco - WASPO 98 Hannover 16:9, drugo četvrtfinale: Ferencvaros - CN Marseille 14:6, treće četvrtfinale: Jug Adriatic osiguranje - AN Brescia 10:12, četvrto četvrtfinale: CNA Barceloneta - Olympiacos 22:8

Petak, 4. lipnja, razigravanje za poredak od 5. do 8. mjesta: WASPO 98 Hannover - Olympiacos 10:8 (Marko Macan igra za njemačkog prvaka), CN Marseille - Jug AO 13:16, prvo polufinale: PRO Recco - CNA Barceloneta 12:10, drugo polufinale: Ferencvaros - AN Brescia 14:12.

Subota, 5. lipnja, 13 sati, utakmica za sedmo mjesto: Olympiacos - CN Marseille, 15.30 sati, utakmica za peto mjesto: WASPO 98 Hannover - Jug Adriatic osiguranje, 18 sati, utakmica za treće mjesto: CNA Barceloneta - AN Brescia, 20.30 sati, finale: PRO Recco - Ferencvaros. 

20. travanj 2024 06:24