StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKO PRVENSTVO VETERANA

Dubrovački veterani već u četvrtfinalu, raspucao se Suha, bio je ovo dan kad je Maro Šušić postigao više pogodaka nego suparnik

Piše Tonči Vlašić
30. kolovoza 2022. - 18:08

Jučer su nadigrali finski Helsinki Simsallskap s 13:3, danas dobili Torino 81 Vintage s 11:5, te su kolo prije kraja natjecanja u skupini ‘A‘ ne samo osigurali četvrtfinale, prva dva idu dalje, već i najbolju poziciju, a što znači kako će im suparnik u borbi za polufinale biti drugoplasirani, a ne prvoplasirani sastav skupine ‘B’.

Dubrovački veterani su lijepo krenuli na Europskom prvenstvu veterana, koje se održava u Ostiji pokraj Rima. Protiv Torina 81 Vintage pamtit će se napadački učinak Mara Šušića, koji je postigao šest pogodaka, jedan više od suparnika. Miho Klaić je bio dvostruki strijelac, a po jednom su se u listu strijelaca upisali Alen Bošković, Deni Marinković i Željko Margaretić, koji je propustio prvi ogled (kasnije se priključio ekipi). Pod vodstvom Gorana Turajlića i Ante Režića još su igrali Maro Balić, Željko Mage, Boško Perić, Božo Koprivica, Maro Bijač, Božo Lujo i Antun Paskojević.

Dubrovački veterani nastupaju u kategoriji ‘plus 50‘ u kojoj nastupa ukupno 14 sastava. U posljednjem, 3. kolu u skupini ‘A’, u srijedu, 31. kolovoza, čeka ih najslabiji suparnik, češki Old Boys Prag, koji je na startu od sastava iz Torina izgubio sa 17:0, a danas od Finaca 13:3.

Prvenstvo, koje je okupilo pedeset i dvije momčadi u sedam kategorija iz dvadeset i jedne države, završava u u nedjelju, 4. rujna.

29. svibanj 2024 01:19