StoryEditorOCM
VaterpoloREGIONALNA LIGA

Čudo što je u Trebinju napravio Loren Fatović u nastavku, te je Gruž ostao bez ‘jedinice‘, ali nema splitski Jadran više bodova

Piše Tonči Vlašić
25. studenog 2023. - 20:23

Opet je Loren Fatović ‘ukrao‘ radost Jugašima. U Gružu je pogodio za pobjedu splitskog Jadrana sa zvukom sirene, a sad se raspucao kad im je trebao poraz splitskog sastava u Trebinju kako bi osvojili prvo mjesto u skupini Zapad, a što bi im donijelo domaćinstvo jednog od dva turnira završnog dijela Regionalne lige.

Splitski Jadran je u tri navrata gubio u Trebinju s tri pogotka razlike, hercegnovski Jadran je imao 7:4 i 8:5 u drugoj četvrtini, te 10:7 u trećoj, ali nije izgubio, a nije jer je Loren postigao čak šest pogodaka: samo jedan, četvrti, za sastav iz Poljuda u prvom poluvremenu, a u nastavku sve pogotke - sedmi, osmi, deveti, deseti i jedanaesti.

Prvak Crne Gore je na kraju bio uspješniji na peterce s 15:13 nakon što je na kraju četvrte četvrtine bilo 11:11, te je osvojio dva boda, ali prvaku Hrvatske je i taj jedan bod bio dovoljan za ‘jedinicu‘ jer je međusobno bolji od Juga. Fatović nije pogodio peterac u odluci tko će uzeti drugi bod, njegov šut obranio je Darko Đurović, vratar hercegnovskog Jadrana, a za splitski sastav nije bio uspješan u petoj seriji ni Konstantin Kharkov. Budući su s druge strane ‘domaći‘ bili bez greške, splitski Jadran i Jug Adriatic osiguranje, aktualni doprvak odnosno aktualni prvak Regionalne lige, završni dio dočekuju s istim bodovnim učinkom. Obje momčadi su osvojile po 8 bodova. 

Splitski Jadran je ostvario dvije pobjede vrijedne tri boda i dva neodlučena rezultata nakon kojih je slabije izvodio peterce, Jugaši su do 8 bodova stigli s dvije pobjede protiv hercegnovskog Jadrana, te pobjedom na peterce protiv splitskog Jadrana u Poljudu od kojeg su izgubili u Gružu s jedan razlike. Prvak Crne Gore je sad stigao do prva dva boda, a u prethodne tri utakmice oba puta je izgubio od Juga s pogotkom razlike, te s pogotkom razlike i kod splitskog Jadrana. Dakle, šest utakmica skupine Zapad za poreda od 1. do 3. mjesta - tri pobjede s po jednim pogotkom razlike, te tri neodlučena rezultata!

Dva Jadrana, te Jug sad čekaju tko će biti dva najbolja sastava iz skupine Istok, a u kojoj su klubovi iz Srbije. Bit će u preostalom dijelu natjecanja dva turnira, jedan u Splitu jer je Jadran osvojio ‘jedinicu‘ u skupini Zapad, a drugi po svemu sudeći u Beogradu jer su Novi Beograd i Crvena zvezda do danas na stopostotnom učinku (ima se još puno za odigrat).

Klubovi skupine Zapad još imaju odigrati na svakom od ta dva turnira po dvije utakmice s dva najuspješnija kluba skupine Istok, koji će pak na svakom turniru odigrati po jednom protiv dva Jadrana, te Juga. Tko skupi na kraju najviše bodova, nakon što svatko odigra po osam utakmica, taj je prvak. Nema ove sezone Final foura.

Dva turnira završnog dijela igrat će se na proljeće, poslije Svjetskog prvenstva u Dohi. 

 

29. travanj 2024 21:54