StoryEditorOCM
VaterpoloĐIR EUROPOM

Bijač i Bušlje bez Final 8, ali ne i bez naslova prvaka Grčke. Jugaši, Elvis i Marko stižu u Beograd s krunom državnog prvaka, hoće li i Sandro?

Piše Tonči Vlašić
28. svibnja 2022. - 13:56
Andro Bušlje se u ljeto 2021. godine vratio u Olympiacos nakon sezone u PRO Reccu i sezone u zagrebačkoj Mladosti

Elvis Fatović je s CNA Barcelonetom uzeo naslov prvaka Španjolske, Marko Bijač i Andro Bušlje s Olympiacosom naslov prvaka Grčke, Marko Macan je opet slavio u Njemačkoj s WASPO 98 Hannoverom. Jugaši su prvaci Hrvatske, Novi Beograd je prvak Srbije, Ferencvaros je vratio naslov prvaka u Mađarskoj, a CN Marseille je opet prvak Francuske.

Još se samo čeka odluka u Italiji.

Idući tjedan će Final 8 europske Lige prvaka u Beogradu. Prvog dana, u četvrtak, 2. lipnja, igraju AN Brescia - CN Marseille, PRO Recco - CNA Barceloneta, Novi Beograd - WASPO 98 Hannover, te Ferencvaros - Jug Adriatic osiguranje. Talijani imaju dva svoja predstavnika, koji će od njih doći s naslovom državnog prvaka? Odluka je ove subote, 28. svibnja. PRO Recco Sandra Sukna je domaćin majstorice, gost je aktualni prvak AN Brescia. 

Fatović se vratio u Europu i klupski vaterpolo ove sezone. Osvojio je sve u Španjolskoj. Sukno je u isto vrijeme, u ljeto 2021., preuzeo PRO Recco, osvojio s aktualnim prvakom Europe prvo europski Super kup, zatim Kup Italije. Lovi preostala dva trofeja - naslov prvaka Italije i Europe. Bijač i Bušlje su uzeli u Grčkoj prvo kup, a sad i prvenstvo. Nisu uspjeli izboriti Final 8 europske Lige prvaka. Macan je uzeo duplu krunu u Njemačkoj, te je opet izborio završni turnir europske Lige prvaka.

Jugaši su prekinuli post osvajanjem naslova prvaka Hrvatske, a nastavili niz nastupa na završnim turnirima europske Lige prvaka. Ne može završni turnir bez njih od 2015. godine.

09. lipanj 2024 07:20