StoryEditorOCM
VaterpoloSVJETSKI KUP

Bijač devet, Kharkov šest, Fatović tri... utakmica s četrdeset i jednom osobnom pogreškom i trideset pogodaka!

Piše Tonči Vlašić
8. ožujka 2023. - 22:58

Jugaši u kapici hrvatske reprezentacije protiv SAD-a? Loren Fatović je postigao tri pogotka, Matias Biljaka jedan, Marko Žuvela se nije upisao u strijelce, a Toni Popadić je odgledao utakmice s klupe. Među vratnicama je bio Marko Bijač, Dubrovčanin, član Olympiacosa, koji je imao 9 obrana. Glavna vijest glasi: Hrvatska je 16:14 pobjedom protiv SAD-a počela turnir Svjetskog kupa, novog natjecanja, u Zagrebu, koji traje do utorka, 11. ožujka.

Prvi topnik Hrvatske bio je Konstantin Kharkov (AN Brescia) sa šest pogodaka, a još su mrežu SAD-a tresli igrači splitskog Jadrana: Jerko Marinić Kragić tri puta, Luka Bukić dva i jedan put Rino Burić. Pod vodstvom Ivice Tucka igrali su i Ivan Krapić, zatim Zvonimir Butić, Josip Vrlić i Andrija Bašić.

image

Marko Žuvela (Hrvatska) protiv SAD-a
Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Goran Mehkek/Cropix

Čak 41 put su suci slali igrače u ‘kućicu’ ili dosudili peterac. Pet igrača Hrvatske su zbog tri osobne zaključila nastup prije kraja utakmice (Bašić u 21., Biljaka u 25., Kharkov u 29., Butić u 30. i Burić u 32. minuti). Zviždali su Nizozemac Zwart i Srbin Stanojević. Na drugim utakmicama turnira u Zagrebu drugi kriterij. Prvog dana na Savi su još igrali: Italija – Japan 13:7, te Francuska (Vjeko Kobešćak, jugov trener, pomoćnik izbornika) – Mađarska 6:10.

Drugi turnir se igra u Podgorici: Srbija – Australija 10:6, Grčka – Španjolska 8:11, Crna Gora – Gruzija 13:12.  

Hrvatska u 2. kolu, u četvrtak, 9. ožujka, igra protiv Francuske (18.30 sati/Arena sport 1).

image

Raspored zagrebačkog turnira

PRAVAC LOS ANGELES

Sjedinjene Američke Države su domaćin završnog turnira, igrat će se u Los Angelesu, te imaju osiguran nastup u finalu, te će sa zagrebačkog turnira dvije najbolje reprezentacije od preostalih pet, a s turnira u Podgorici idu tri najbolje.

16. travanj 2024 16:29