StoryEditorOCM
VaterpoloDOIGRAVANJE ZA PRVAKA

Bez četvorice i bez problema, drugo poluvrijeme je već u petak, točno u podne

Piše Tonči Vlašić
16. ožujka 2023. - 19:58

PRVO ‘POLUVRIJEME‘

Medveščak – Jug AO 9:23

DUBROVNIK Bazen u Gružu. Gledatelja 100. Suci: Nikola Gašpardi (Korčula) i Slaven Sivčević (Split). Delegat: Milan Grbin (Korčula).

MEDVEŠČAK: Čelar (3 obrane), Ratej, Car (2), Bušić (2), Gavranić (1), Ljepava (1), Matešić (1), Šimunović (1), Miljak (1), Škegro, Poropat, Levanić, Udović, Meštrić. Trener: Ivan Rukavina. 

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Jurišić (5 obrana), Burđelez (3), Fatović (3), Zvono (1), Joković, I. Vukojević (2), Biljaka, Lazić (2), Lončarić (2), Kakaris (5), Prkoča (1), Žuvela (2), Brzica (2 obrane), Kolak (2). Trener: Vjeko Kobešćak.

Igrač više: Medveščak 1/9, Jug AO 3/7

Peterci: Medveščak 0/1, Jug AO 3/3

Četvrtine:  3:6, 2:7, 2:6, 2:4

Nije mogao Filip Kržić, koji je tek počeo trenirati nakon loma prsta, nije ni Goran Grgurević, koji muku muči s ozljedom ramena, kao i Toni Mozara. To se znalo, i to je i najavljeno, a na kraju je otpao i Toni Popadić. Prepone, te je reprezentativni vratar nakon povratka sa Svjetskog kupa propustio početak doigravanja za prvaka Hrvatske.

Dogovorom dvaju klubova, Medveščak je pristao da se obje utakmice odigraju u Gružu. Druga je malo više od 16 sati nakon završetka prve, u petak, 17. ožujka. Počinje točno u podne.  

U četvrtfinalu doigravanja se ne broje pobjede, već se zbraja napadački učinak. Jug uoči drugog ‘poluvremena’ ima plus 14. I bez spomenute četvorice, očekivano je ostvario uvjerljiv uspjeh.

Tri poznata lica su u kapici Medveščaka, Jugova djeca, Antonio Gavranić, Nikola Ljepava i Nikola Šimunović. Sva trojica su se po jednom upisala u strijelce. Gavranić je uspio prvi, zatim Šimunović, te Ljepava.

image

Medveščak – Jug AO 9:23

Tonči Vlašić/
image

Medveščak – Jug AO 9:23

Tonči Vlašić/
image

Medveščak – Jug AO 9:23

Tonči Vlašić/
image

Medveščak – Jug AO 9:23

Tonči Vlašić/

Pobjednik duplog programa u Gružu čeka u polufinalu boljeg iz ogleda HAVK Mladost – Mornar BS, dok se u drugom polufinalu ‘križaju’ pobjednici Jadran Split – POŠK i Primorje EB – Solaris. U polufinalu se igra na dvije pobjede, a u finalu na tri. Jugaši, koji brane naslov prvaka Hrvatske, idući tjedan imaju važnu europsku utakmice (gostovanje kod Sabadella u utorak, 21. ožujka), a zatim ih čeka nastup na završnom turniru Regionalne lige u Beogradu gdje će u subotu, 25. ožujka, igrati za finale protiv domaćina, Novog Beograda. Dan poslije se igraju utakmice za treće mjesto odnosno finale. Jadran Split i Radički Kragujevac su suparnici u drugom polufinalu.

Povratak na utakmice s Medveščakom. Naviše pogodaka postigao je Konstatntinos Kakaris - pet.

20. travanj 2024 16:11