StoryEditorOCM
VaterpoloDUBROVAČKI VJESNIK NA FINAL 8 U BEOGRADU

Barceloneta, Hajduk i Jug AO - Elvis, Lukša i Vjeko, nema bogatije trojka na tim pozicijama u povijesti velikana iz Gruža!

Piše Tonči Vlašić
4. lipnja 2022. - 09:25

Elvis Fatović, Lukša Jakobušić i Vjeko Kobešćak na okupu. Slikali su se nakon ogleda Barcelonete i Jug Adriatic osiguranja na bazenu Novog Beograda gdje se igra završni turnir europske vaterpolske Lige prvaka. Tri prijatelja prije svega imala su čestitati jedan drugom na uspjesima u sezoni 2021./22., svaki je slavio na svom radnom mjestu. Osvojili su njih trojica ukupno šest trofeja.

Elvis je kao trener vaterpolista Barcelonete pokupio sva četiri trofeja u Španjolskoj, Lukša je kao predsjednik Hajduka prekinuo post od devet godina bez trofeja splitskog nogometnog kluba osvojivši hrvatski kup, a Vjeko je s vaterpolistima Juga vratio u vitrine Gruža pokal prvaka Hrvatske nakon sušne sezone 2020./21.

I ono najvažnije - prvi je, da se ne zaboravi, najtrofejniji kapetan u povijesti Juga, jedini kapetan s dva naslova prvaka Europe, a s ukupno četiri europska trofeja. Drugi je najuspješniji predsjednik u povijesti Juga s nevjerojatnim nizom od osam dobivenih finala za redom među kojim je jedini naslov prvaka Europe izboren na strani, a treći je najuspješniji trener u povijesti Juga, koji je potpisao ne samo taj nevjerojatan niz.

Naravno, ima onih koji su u Jugu na ovoj ili onoj funkciji, kad se zbroji, osvojili više, ali u tim ulogama, kapetan, predsjednik i trener, nema uspješnijih od Elvisa, Lukše i Vjeka. 

26. lipanj 2024 12:22