StoryEditorOCM
TenisPARIŠKA ZEMLJA |

ZAVRŠENE KVALIFIKACIJE, SAVRŠENA ANA KONJUH Bez izgubljenog seta izborila nastup u glavnom turniru Roland Garrosa

Piše Tonči Vlašić
28. svibnja 2021. - 12:29

Ana Konjuh je uspjela, prošla je kvalifikacije, i to je mjesto u glavnom turniru Roland Garrosa, drugog Grand Slam turnira sezone, izborila bez izgubljenog seta. 23-godišnja Dubrovkinja će nakon 2018. po prvi put zaigrati na jednom Grand Slam turniru. Najveći uspjeh ostvarila je 2017. godine kad je igrala četvrtfinale US Opena, te bila 20. tenisačica svijeta.

Na startu kvalifikacija Ana je s 2:0 u setovima dobila 28-godišnju Amerikanku Robin Anderson, 213. sa svjetske rang liste, zatim istim rezultatom Timeu Babos, 28-godišnju Mađaricu, 111. tenisačicu svijeta i četvrtu nositeljicu kvalifikacija, a sad 24-godišnju Slovakinju Rebeccu Sramkovu, koja je na 192. mjestu.

Konjuh - Sramkova 7:6 (1) i 6:4 za gotovo dva sata igre. Počelo je breakom Ane, Slovakinja je već u četvrtom setu vratila izgubljeno, ali i u iduća četiri gema nitko nije bio uspješan na svom servisu, te je odluka pala u tie breaku u kojem je Ana bila uvjerljiva sa 7:1.

Drugi set Ana je otvorila vodstvom 3:0, Sramkova je imala četiri gem lopte za 3:3. Ipak, što nije uspjela tad, jest Slovakinja u devetom gemu nakon čega je servirala za izjednačenje, ali Ana je izborila u desetom gemu drugog seta dvije meč lopte. Iskoristila je prvu, te zaključila nastup u kvalifikacijama u kojima je bila savršena, u kojima nije izgubila niti jedan set.

Konjuh, ističe se i na službenoj stranici Roland Garrosa, koja se na terene vratila u rujnu prošle godine nakon gotovo tri godine i ukupno četiri zahvata na laktu, igra odlično u posljednje vrijeme, ostvaruje čak svoje najbolje rezultate na zemlji, koja, i to se naglašava, nije njezina najdraža podloga. Zbog toga nema tko ne podvlači kako je prošli tjedan Konjuh igrala prvo WTA finale na zemlji, kako ga je, nažalost, zbog problema s kukom morala predati, ali kako je u Beogradu nanizala šest pobjeda, krenula iz kvalifikacija, te kako je između ostalog dobila i Argentinku Nataliju Podorosku, polufinalisticu prošlogodišnjeg Roland Garrosa, a na Miami Openu bila bolja od aktualne pobjednice Pariza, Poljakinje Ige Swiatek. Dobila je na Floridi, na tvrdoj polozi, tad još jednu TOP 20 igračicu svijeta (Amerikanku Madison Keys).

Ana je uoči Roland Garrosa bila 144. tenisačica svijeta. U odnosu na početak godine napredak je to od gotovo 400 mjesta. S bodovima osvojenim u kvalifikacijama na pariškoj zemlji osigurala je novi pomak prema naprijed...

Sad Dubrovkinja čeka 'ples kuglica'. Tad će doznati na koje će mjesto ostavljeno za kvalifikante upasti, a suparnicu iz kvalifikacija čeka između ostalog i treća nositeljica, a četvrta tenisačica svijeta, Bjeloruskinja Aryna Sabalenka, zatim 14. nositeljica, a 15. sa svjetske rang liste, Belgijka Elise Martens... naravno, ne čekaju protivnice iz kvalifikacija samo nositeljice.

Konjuh se vraća u svjetski vrh - ističu mnogi, neki pak: Ana se već vratila!

24. travanj 2024 14:34