StoryEditorOCM
TenisPARIŠKA ZEMLJA |

USPJEŠAN START DUBROVKINJE U KVALIFIKACIJAMA ROLAND GARROSA Konjuh preskočila Robin Anderson taman prije kiše: ‘Nisam imala vremena...‘

Piše Tonči Vlašić
25. svibnja 2021. - 12:11

Ana Konjuh će igrati u 2. kolu kvalifikacija Roland Garrosa. Na startu kvalifikacija na terenu broj 7, koji se nalazi uz centralni teren, svladala je 28-godišnju Amerikanku Robin Anderson, 214. sa svjetske rang liste.

Prvi set je dobila sa 6:4, kao i drugi, te je nakon sat i 27 minuta preskočila prvu prepreku na pariškoj zemlji. Cilj joj je izboriti glavni turnir, prvi put nakon povratka na terene nastupiti u glavnom turniru jednog Grand Slama. Za to će trebati još dvije pobjede. 

Druga prepreka bit će joj ili Timea Babos, 28-godišnja Mađarica, 111. tenisačica svijeta i četvrta nositeljica kvalifikacija, ili 25-godišnja Kineskinja Xiaodi You, 189. tenisačicu svijeta. Babos u trenutku kad je Ana dobila Anderson vodi 1:0 u setovima protiv You, koja u drugom setu ima 5:2 u gemovima.

U trenutku kad je Ana zaključila posao, počela je kiša, te su ostali mečevi prekinuti...

- Baš nakon zadnjeg poena je počela padati kiša. Uglavnom, što se tiče igre, nije bilo najbolje. Nisam imala vremena za priviknuti se na terene. Jučer sam samo malo trenirala, pazila na desni kuk zbog kojeg sam morala predati finale u Beogradu. Najvažnije, prošli smo dalje. Kad ću igrati iduće kolo, već sutra ili prekosutra, još ne znam - rekla je Konjuh.

Kiša u Parizu je kratko padala, te su brzo nastavljeni mečevi. You je dobila drugi set sa 6:2 protiv Babos, koja je bila bolja u trećem, odlučujućem sa 7:6 (2), te će biti suparnica Ani u 2. kolu kvalifikacija.

Konjuh i Babos su se ogledale dva puta, 2014. i 2017. godine. Jednom na ITF-ovom turniru, drugi put u FED Cupu. Mađarica vodi s 2:0. 

26. travanj 2024 16:24