StoryEditorOCM
TenisUZRAST DO 16 GODINA |

TRIJUMF DUBROVAČKOG TENISA U PODGORICI Marku Baničeviću turnir parova, a drugi naslov Leticie Tarocco na turnirima Tennis Europe!

Piše Tonči Vlašić
24. rujna 2020. - 20:54
Leticia Tarocco osvojila je Eminent Podgorica Cup. To je njezin drugi naslov na turnirima iz kalendara Tennis Europe, prvi u uzrastu do 16 godina. Članica dubrovačke Raguse je u Podgorici na turniru trećeg ranga ostvarila tri pobjede. U finalu je dobila sa 6:2 i 6:3 prvu nositeljicu, Anastasiju Ignjatić iz Bosne i Hercegovine. Turnir je uzela bez izgubljenog seta prepustivši suparnicama tek osam gemova.

15-godišnjoj Tarocco turnir u Podgorici je bio prvi turnir iz kalendara Tennis Europe na kojem je nastupila ove godine. Inače, prvi turnir iz kalendara Tennis Europe osvojila je u uzrastu do 14 godina. Bilo je to 2018. godine kad je podigla pokal pobjednice turnira u Nikšiću gdje je sa četiri pobjede stigla do finala u kojem je svladala domaću predstavnici Divnu Ratković sa 6:3, 3:6 i 7:5.

U uzrastu do 12 godina najveći uspjeh bilo joj je finale u slovenskom Otočecu 2017. gdje je nakon četiri pobjede izgubila za naslov od Tene Rajki sa 7:6 (4) i 6:2.

image
Marko Baničević foto: Tonči Vlašić


U Podgorici je igrao i Dubrovčanin Marko Baničević, koji je na startu glavnog turnira izgubio od trećeg nositelja, domaćeg tenisača Balše Đokovića sa 7:6 (5) i 6:2, dok je osvojio turnir parova igrajući s Emilom Đapčevićem. Baničević i Đapčević su do naslova stigli s tri pobjede bez izgubljenog seta.

Tarocco nije igrala parove.
20. travanj 2024 04:34