StoryEditorOCM
TenisJUNIORSKI TURNIR |

SA ČETIRI POBJEDE, BEZ IZGUBLJENOG SETA Lucija Ćirić Bagarić u finalu Istanbula, dobila je između ostalog i prvu nositeljicu

Piše Tonči Vlašić
4. prosinca 2020. - 14:52
Lucija Ćirić Bagarić je u finalu juniorskog ITF-ovog turnira u Istanbulu gdje će se u subotu, 5. prosinca, boriti za naslov protiv Ruskinje Poline Pavlove, sedme nositeljice turnira i 305. juniorke svijeta. U današnjem polufinalu Dubrovkinja je s dva puta sa 6:3 svladala domaču tenisačicu, Melisu Senil.

Tako je Ćirić Bagarić bez izgubljenog seta stigla do finala, na korak do drugog naslova (prošle godine je osvojila Bratislavu), a na putu do istanbulskog finala ostvarila je ukupno četiri pobjede od kojih se posebno ističe ona u 2. kolu, osmini finala, kad je s dva puta po 6:4 dobila prvu nositeljicu, Japanku Mei Hasegawu, inače 107. juniorku svijeta.

Ćirić Bagarić je u Istanbulu igrala i parove, i to baš sa Senil, suparnicom u borbi za pojedinačno finale, a tu je zaustavljena u polufinalu. Nakon dvije pobjede bez izgubljenog seta Ćirić Bagarić i Senil su izgubile od drugih nositeljica, Japanki, Tomoko Kato i Mei Hasegawa sa 7:5 i 6:2.

Dubrovkinja je uoči nastupa u Istanbulu bila 356. juniorka svijeta, a samim plasmanom u finale trebala bi ući među 300 najboljih, a nakon 1. siječnja 2021., kad s liste otpadnu igračice kojima ističe juniorski staž, naći na početku nove godine među 200 najboljih juniorki svijeta. Naravno, u slučaju trijumfa u Istanbulu, osvajanja turnira, svoje druge turnirske pobjede, taj plasman bi bio nekoliko desetaka mjesta bolji.

Nikako se ne može zaboraviti kako se Ćirić Bagarić tek sredinom prošle godine krenula ozbiljno nastupati na juniorskim turnirima, te kako je na to svoje putovanje prije godinu i pol dana, uz napomenu kako se zbog korone nije igralo sedam, osam  mjeseci, krenula s oko 1300. mjesta svjetske juniorske rang liste.
26. travanj 2024 07:24