StoryEditorOCM
TenisJUNIORSKI ITF-OV TURNIR |

PRVA NOSITELJICA NIJE DOZVOLILA IZNENAĐENJE Dubrovkinja dan zaključila pobjedom, te izborila četvrtfinale u paru

Piše Tonči Vlašić
8. listopada 2020. - 20:43
Hanne Vandewinkel iz Belgije, prva nositeljica ITF-ovog juniorskog turnira, koji se igra u Lousadi, gradu u okrugu Porto, na sjeveru Portugala, zaustavila je Luciju Ćirić Bagarić u osmini finala. Bilo je 6:4 i 6:2 za Belgijku, 90. juniorku svijeta.

Ipak, dubrovačka tenisačica je i dalje u turniru. Igra parove s Talijankom Anastasiom Abbagnato s kojom je preskočila prvu prepreku. Ćirić Bagarić i Abbagnato bile su bolje sa 6:3 i 6:4 od kanadskog para, Hana Gamracy i Stefani Frais da Silva, te su izborile četvrtfinale u kojem će im suparnice biti Amerikanka Baylen Brown i Portugalka Lena Couto. 

Ćirić Bagarić je imala plan nakon turnira u Portugalu nastupiti na tri profesionalna turnira u Tunisu, sva tri s nagradnim fondom od 15.000 američkih dolara, ali zbog loše epidemiološke situacije u Hrvatskoj morala bi otići 14 dana u karantenu po dolasku na odredište, te je zbog toga otkazala putovanje, tako da će Iduće nastupe imati opet na juniorskim turnirima, jednom prvog, a jednom drugog ranga, koji se početkom studenog igraju u Španjolskoj.

Međutim, prvo je sad čeka četvrtfinale turnira parova u Lousadi. Prilika novom pobjedom uhvatiti još koji bod za rang listu najboljih juniorki svijeta.
16. travanj 2024 11:41