StoryEditorOCM
TenisUZRAST DO 10 GODINA |

PET NAŠIH NA REGIONALNOM MASTERSU NA SPLITSKIM FIRULAMA Brončana Polina Car izborila nastup na državnom Mastersu na koji će i Lorenzo Butigan

Piše Tonči Vlašić
13. rujna 2021. - 18:14

Polina Car je brončana na Regionalnom Mastersu uzrasta do 10 godina, te će nakon nastupa na splitskim Firulama gdje se proteklog vikenda u organizaciji Tenis kluba Split 1950 održao turnir 16 najuspješnijih djevojčica i isto toliko dječaka Dalmacije, igrati i na državnom Mastersu, koji će se 9. i 10. listopada održati u Rabcu.

Car je nakon kvalifikacija, kad su se uzela u obzir četiri najbolja rezultata, bila u ukupnom poretku četvrta, a sad kad su se bodovi iz kvalifikacija zbrojili s bodovima s Regionalnog Mastersa, tenisačica Raguse je sigurno među osam najboljih koji će iz Dalmacije igrati na državnom Mastersu, među 32 najbolje u Lijepoj našoj. Na državnom Mastersu će igrati i 32 najbolja dječaka, a mjesto u tom društvu zaslužio je Lorenzo Butigan, tenisač Dubrovnika, koji je nakon kvalifikacija bio treći po uspješnosti u Dalmaciji, a na Regionalnom Mastersu deveti, te je i on među osam najboljih, koji putuju na završni turnir.

image
Slavi Lorenzo Butigan, tenisač Dubrovnika
Tonči Vlašić

Ukupno petero malih tenisača iz naše županije igralo je na regionalnom Mastersu. U konkurenciji najboljih djevojčica i Dora Kristić iz Tenis klub Dubrovnik, koja je imala 16. rezultat kvalifikacija, a koja je na splitskim Firulama zauzela deveto mjesto. U konkurenciji dječaka Dubrovačko-neretvanska županija je imala tri predstavnika. Preostala dvojica su Dani Duraković i Ivica Barović iz Tenis kluba Ragusa. Duraković je na kraju zauzeo 12. mjesto, a 13. mjesto Barović.

U kvalifikacijama regije jug za nastup na regionalnom Mastersu igralo je ukupno 68 djevojčica i 60 dječaka. 

image
Dora Kristić, tenisačica Dubrovnika
Tonči Vlašić
image
Dani Duraković, tenisač Raguse
Tonči Vlašić
image
Ivica Barović, tenisač Raguse
Tonči Vlašić
image
Lorenzo Butigan, tenisač Dubrovnika
Tonči Vlašić
image
Polina Car, tenisačica Raguse
Tonči Vlašić
18. travanj 2024 12:19