StoryEditorOCM
TenisROLAND GARROS |

OPROŠTAJ NA TERENU ‘SUZANNE LEGLEN‘ Anu Konjuh na putu do četvrte pobjede u Parizu ove godine zaustavila četvrta tenisačica svijeta

Piše Tonči Vlašić
30. svibnja 2021. - 17:51

Ana Konjuh nije uspjela prirediti senzaciju na startu Roland Garrosa. Nakon što je prošla kvalifikacije s tri pobjede te nakon 2018. izborila mjesto u glavnom turniru jednog Grand Slam turnira, igrala je na terenu Suzanne Lenglen, drugom najvećem stadionu drugog Grand Slam turnira sezone. Prepreka je bila četvrta tenisačica svijeta, koja je u ulozi treće nositeljice, Bjeloruskinja Aryna Sabalenka, a koja je ove godine osvojila i Abu Dhabi, i veliki turnir u Madridu, igrala finale Stuttgarta, koja je uoči Roland Garrosa bila baš sjajna na zemlji zbog čega je igračica koju mnogi vide da bi Pariz mogla napustiti kroz slavoluk pobjede.

Konjuh protiv nje nije imala što izgubiti. Samo dobiti. Uzela je prvi gem na servis Sabalenke, zatim dobila svoj bez izgubljenog poena za vodstvo 2:0. Bjeloruskinja se brzo vratila, servirala za vodstvo 3:2, ali opet je Ana napravila break. Potom spasila tri break lopte, te povela sa 4:2. Nakon toga nije išlo iako je u gotovo svakom gemu bila velika borba.

Sabalenka je dobila prvi set sa 6:4, povela u drugom s 2:0. Ana je servirala za 2:2, za 3:3, ali break za breakom. U osmom gemu spasila je meč loptu, u devetom gemu imala 30:0 na servis Sabalenke, koja je sa četiri poena u nizu zaključila meč.

Ana je u Parizu osvojila novih 50 svjetskih bodova. Napravit će nekoliko koraka naprijed. Uoči puta na Roland Garros bila je 144. tenisačica svijeta. Dobila je devet od deset prethodnih mečeva na zemlji. Šteta što nije imala sreće prlikom ždrijeba glavnog turnira nakon što je bila uspješna u kvalifikacijama, koje je prošla bez izgubljenog seta. Sabalenka je bila najgori mogući suparnik protiv kojeg je mogla igrati u 1. kolu.

Idući nastup Ana bi trebala imati na WTA turniru na Bolu.

20. travanj 2024 14:28