StoryEditorOCM
TenisHALO, PARIZ! |

NAKON USPJEHA U KVALIFIKACIJAMA ROLAND GARROSA Ana Konjuh: ‘Jedino nju nisam htjela za suparnicu u 1. kolu glavnog turnira‘

Piše Tonči Vlašić
28. svibnja 2021. - 18:43

Bjeloruskinja Aryna Sabalenka, četvrta tenisačica svijeta, a treća nositeljica Roland Garrosa, bit će suparnica Ani Konjuh na startu glavnog turnira drugog Grand Slam turnira sezone.

Sabalenka nije bila na listi želja Dubrovkinje kad je izborila kroz kvalifikacije plasman u glavni turnir, a kad se znalo tko čeka kvalifikantice. Naprotiv, bila je na vrhu liste koja je nosila radni naslov 'želim je izbjeći' jer Sabalenka je osvojila samo ove godine Madrid i Abu Dhabi, te igrala finale Stuttgarta...

- Jedino nju nisam htjela na startu glavnog turnira – priznala je Ana.

Ali, što je tu je. Neće ni Bjeloruskinji bit drago kad vidi kako je Ana neki dan u Beogradu nanizala šest pobjeda, te kako je između ostalog dobila i Argentinku Nataliju Podorosku, polufinalisticu prošlogodišnjeg Roland Garrosa, a na Miami Openu bila bolja od aktualne pobjednice Pariza, Poljakinje Ige Swiatek, te od Amerikanke Madison Keys, još jedne TOP 20 tenisačice, kako je ostvarila devet pobjeda u zadnja dva tjedna...

Uglavnom, treća nositeljica i četvrta igračica svijeta s jedne strane, a s druge strane igračica, koja će, vjerujemo, nadamo se, pokupiti nagradu 'povratnica godine', igračicu koja je najviše napredova (od početka godine Ana se spustila za 400 mjesta na svjetskoj rang listi), te bi ovaj meč trebao biti na jednoj od dvije glavne pozornice u Parizu, središnjem terenu koji nosi ime Philippe Chatrier ili na Suzanne Lenglen, drugom najvećem stadionu.

image
Ana Konjuh u Roland Garrosu 2016. godine
Tonči Vlašić

Petak u Roland Garrosu Ana je otvorila pobjedom protiv godinu dana starije Slovakinje Rebecce Sramkove, koja je na 192. mjestu WTA rang liste. Bilo je 7:6 (1) i 6:4 za Anu nakon gotovo dva sata igre.

- Iskreno, nisam očekivala težak meč. Tie break prvog seta sam odlično odigrala nakon svega što je bilo do tad u prvom setu, a bilo je baš svega. Drugi set sam povela 5:2, to je bilo dobro, ali.... ha, u tom trenutku mi prođe kroz glavu meč, također zadnjeg kola kvalifikacija, koji su igrale Zvonareva i Schmiedlova. Zvonareva, prva nositeljica kvalifikacija, dobila je prvi set sa 6:2, te vodila u drugom s 5:1...

Ruskinja je izgubila taj meč, te se nije plasirala u glavni turnir, već Slovakinja, koja je nanizala šest gemova za izjednačenje 1:1 u setovima, a nakon toga dobila i treći set unatoč što je Ruskinja odlučujući set otvorila dobivši prva dva gema.

- Sramkova nakon mog vodstva 5:2 osvoji iduća dva gema i servirala za 5:5... Izvukla sam taj deseti gem. Zaključila meč. I to je to. Sve u svemu, odradili smo kvalifikacije. Dobila sam tri meča. Bilo je uspješno, a sad glavni turnir - rekla je Ana, koja je nakon Wimbledona 2018. godine ponovno u glavnom turniru jednog Grand Slam turnira.

Cijeli teniski svijet dobro zna sve probleme s kojima se borila protekle tri godine, kako je nakon svega morala krenuti krajem prošle godine od nule, a koja iz meča u meč nakon povratka na terene pokazuje zbog čega je 2013. svjetski juniorski broj jedan bio 2017. na dvadesetom mjestu svjetske rang liste.

Glavni turnir počinje u nedjelju, 30. svibnja. Jedan od derbija 1. kola turnira tenisačica je ogled Sabalenka - Konjuh.

Ana peti put igra u glavnom turniru Roland Garrosa. Tri puta je prošla 1. kolo (2015., 2016. i 2017. godine).

23. travanj 2024 21:36