StoryEditorOCM
TenisIZ PRVE! |

LUCIJA ĆIRIĆ BAGARIĆ OSVOJILA PRVI BOD ZA SVJETSKU RANG LISTU Debi iz snova: 17-godišnja Dubrovkinja dobila prvi profesionalni meč u karijeri!

Piše Tonči Vlašić
26. svibnja 2021. - 16:24

Lucija Ćirić Bagarić stigla je do prve profesionalne pobjede u karijeri, i to u svom profesionalnom debiju. 17-godišnja Dubrovkinja, koja lovi svoj prvi nastup na jednom juniorskom Grand Slam turniru, trebala je ovih dana u novu bitku za bodove za svjetsku juniorsku rang listu, ali kako je turnir u zadnji tren otkazan, uskočio je Hrvatski teniski savez. Dobila je pozivnicu za nastup na 15.000 američkih dolara vrijednom ITF-ovom turniru u Šibeniku.

Poziv je opravdala. Svladala je sa 6:4 i 6:2 sedam godina stariju, 24-godišnju Bojanu Marinković, srpsku tenisačicu, 834. tenisačicu svijeta, koja je najbolji ranking imala 2017. kad je bila na 509. mjestu WTA rang liste.

U prvom setu Lucija je povela s 5:2. Marinković je zatim dobila iduća dva gema, ali ne i treći. Drugi set je srpska tenisačica otvorila vodstvom 2:0, ali nakon toga više nije uzela niti jedan gem, te će Dubrovkinja u 2. kolu igrati protiv 22-godišnje Talijanke Tatiane Pieri, 506. tenisačice svijeta, koja je u ulozi druge nositeljice turnira.

Ćirić Bagarić je pobjedom na startu ITF-ovog turnira u Šibeniku osvojila prvi svjetski bod, te će se njezino ime naći po prvi put na WTA rang listi. 

image
Lucija Ćirić Bagarić
Tonči Vlašić
20. travanj 2024 02:28