StoryEditorOCM
TenisJUNIORSKI TENIS |

LUCIJA ĆIRIĆ BAGARIĆ Bez krune u Portugalu, ali s novim bodovima na kontu, koji su donijeli novi pomak prema naprijed na svjetskoj rang listi

Piše Tonči Vlašić
12. listopada 2020. - 10:34
Nije uspjela Lucija Ćirić Bagarić osvojiti turnir parova na ITF-ovom juniorskom turniru u Lousadi, gradu u okrugu Porto, na sjeveru Portugala. Igrajući s Talijankom Anastasiom Abbagnato s tri pobjede je izborila finale u kojem su poražene od Qavie Lopez i Charlotte Owensby iz SAD-a. Amerikanke su oba seta dobile sa 6:4.

Ćirić Bagarić je, najvažnije, nastavila skupljati bodove, te će i na najnovijoj rang listi napraviti nekoliko koraka naprijed. Uoči puta u Portugal bila je na 359. mjestu. S novih 7,5 bodova napravit će pomak nekih 10 do 15 mjesta.

Bodovni ulov u Portugalu bi, vjerujemo, bio još i bolji da je Dubrovkinja imala malo više sreće prilikom ždrijeba. Naime, već u 2. kolu, osmini finala, za suparnicu je dobila Hannu Vandewinkel iz Belgije, prvu nositeljicu turnira trećeg ranga, 90. juniorku svijeta, koja je na kraju i osvojila turnir bez izgubljenog seta.

Ćirić Bagarić je prije nešto malo više od godine dana bila oko 1300. mjesta svjetske juniorske rang liste. Do prekida sezona zbog korone napravila je pomak od 900 mjesta, dok je na tri turnira nakon povratka na teren dobila sedam od deset pojedinačnih mečeva na ITF-ovim juniorskim turnirima, izborila, ne računajući parove, po jedno polufinale, četvrtfinale i osminu finala, te je napravila novi pomak naprijed.
18. travanj 2024 02:57