StoryEditorOCM
TenisAUSTRALIAN OPEN |

ERRANI POSLJEDNJA PREPREKA ANI NA PUTU DO MELBOURNEA Talijanka je osvojila sva četiri Grand Slama, ali...

Piše Tonči Vlašić
12. siječnja 2021. - 14:22
Australian Open 2021. održat će se u Melbourneu od 8. do 21. veljače, ali se kvalifikacije tenisačica igraju u Dubaiju od 10. do 13. siječnja

Iskusna, 33-godišnja Talijanka Sara Errani posljednja je prepreka Ani Konjuh na putu do glavnog turnira Australian Opena. Dubrovkinja je napravila dva uspješna koraka u kvalifikacijama za prvi Grand Slam turnir sezone koje se igraju u Dubaiju. Posebna je to priča. Korona je okrenula dosta toga 'naglavačke', te se kvalifikacije za Grand Slam turnir u Australiji igraju miljama daleko od tenis centra u Melbourneu.

Ali, najvažnije, ističu mnogi, igra se, a Konjuh, koja su u rujnu vratila nakon duge, duge pauze, čak 19 mjeseci je bila izvan terena, dobila je pozivnicu organizatora za nastupom u kvalifikacijama. Taj poziv je već opravdala pobjedama na startu protiv Nijemice Anne Lene Friedsam (četvrtu nositeljicu je izbacila u nedjelju), a danas je preskočila i drugu prepreku, Turkinju Caglu Buyukakcay.

- Dobar je meč iza mene. Nisam se nadala kako će forhend biti tako dobar. Istina, servis je malo zakazao, ali bila sam strpljiva, te gradila svaki poen. Trener je zadovoljan! – istaknula je Ana nakon pobjede 6:4 i 6:2.

Errani je rezultat karijere postigla na Roland Garrosu 2012. godine kad ju je u finalu zaustavila Maria Sharapova. Dan prije uzela je u parovima Grand Slam naslov s Robertom Vinci. Te iste godine osvojila je u paru i US Open, a svoj niz nastavila i početkom 2013. na Australian Openu, koji je osvojila i 2014. godine. U ljeto 2014. uzela je i Wimbledon, te se može pohvaliti sa slavljem na sva četiri Grand Slam turnira na kojima je u parovima igrala ukupno osma finala, sve s Vinci. U pojedinačnoj konkurenciji najveći uspjeh na Australian Openu je ostvarila 2012. – četvrtfinale, na francuskoj zemlji osim finala 2012. igrala je 2013. u polufinalu, a potom dva puta u četvrtfinalu. Polufinale je njezin najveći uspjeh na US Openu, dok je to u Wimbledonu 3. kolo. Errani je u pojedinačnoj konkurenciji osvojila šest WTA naslova. Od doping afere, koju je imala 2017. godine, nema veliki rezultat na velikim turnirima, ali je znala poslat kući igračice iz samog vrha svjetske rang liste.

- S obzirom tko je Errani, to je sigurno, neće biti lagano, ali nadam se kako ću izdržat i zadnje kolo kvalifikacija, te izboriti nastup u glavnom turniru Australian Opena – poželjela je Konjuh.

Konjuh i Errani igraju u srijedu, 13. siječnja.

18. travanj 2024 10:04