StoryEditorOCM
TenisTURNIR U FRANCUSKOJ |

BEZ GREŠKE ODRADILA POSAO U KVALIFIKACIJAMA Ana Konjuh bez izgubljenog seta, s dvije pobjede u 24 sata, izborila glavni turnir!

Piše Tonči Vlašić
12. listopada 2020. - 13:13
Pet pobjeda u Zagrebu za naslov pobjednice Zagreb Ladies Opena, koje je ostvarila nakon što je 19 mjeseci bila izvan igre za svjetske bodove, a sad, mjesec dana nakon povratka za pet na zemlji, trijumfa u Tenis centru Maksimir, nove dvije pobjede Ane Konjuh, i to za uspjeh u kvalifikacijama turnira u francuskom Cherbourgu, ITF-ovog turnira, koji je, kao i zagrebački, turnir s nagradnim fondom od 25.000 američkih dolara.

Dubrovkinja, koja je 2017. bila 20. tenisačica svijeta, a koje je nakon toga muku mučila s laktom (čak četiri zahvata na ruci), u nepuna 24 sata ostvarila je dvije pobjede na francuskoj zemlji. Jučer u 1. kolu kvalifikacija protiv Julie Payole iz Španjolske, bila je bolja sa 6:3 i 7:5, a sad u završnom činu, 7:5 i 6:1 protiv Anastasie Zakharove, Ruskinje, koja je bila četvrta nositeljica kvalifikacija i koja je 251. tenisačica svijeta. I Payola ima bolji ranking od Konjuh. Španjolka je na 542. mjestu, dok se Ana osvajanjem turmira u Zagrebu vratila na rang listu, te zauzela 632. mjesto.

Naravno, slab plasman Konjuh ima jer su je ozljede (operacije), te na kraju i korona, više od godine i pol dana držale izvan terena, i zbog toga sad igra na ITF-ovim turnirima, skuplja bodove, a sve kako bi što prije popravila ranking, te stekla pravo nastupa na većim turnirima.

Anu nakon uspjeha u kvalifikacijama čeka nastup u glavnom turniru Cherbourga gdje je u ulozi prve nositeljice iskusna Estonka, 35-godišnja Kaia Kanepi, trenutno 106. tenisačica svijeta, a koja je prije osam godina bila 15. na svjetskoj rang listi.
25. travanj 2024 09:55