StoryEditorOCM
TenisWTA 500 |

NIJE PERA (O)STRAVA Dubrovkinja dobila i Zadranku, te izborila nastup u glavnom turniru: ‘Baš je bio dobar meč, pogotovo prvi set!‘

Piše Tonči Vlašić
19. rujna 2021. - 14:50

Ana Konjuh je prošla i drugu, posljednju prepreku u kvalifikacijama WTA 500 turnira u Ostravi, te će igrati među 32 najbolje. 

Nakon što je jučer na startu svladala Slovakinju Radku Zeinckovu sa 6:4 i 6:1, danas je nakon 96 minuta igre bila bolja od Zadranke Bernarde Pera, 90. tenisačice svijeta, koja nastupa pod američkom zastavom, i to sa 7:6 i 6:3. Pera je prva napravila break u meču, povela u prvom setu s 2:1, ali je Ana odmah u idućem gemu vratila izgubljeno. Kako više nitko nije uspio napraviti break, o prvom setu je odlučivao tie break u kojem je Ana bila uspješnija sa 7:4.

U drugom setu Ana je u prvom gemu napravila break, izgubila prednost u šestom gemu nakon čega je uzela tri iduće gema, napravila pritom dva breaka, otišla do pobjede te glavnog turnira.

- Baš je bio dobar meč, pogotovo prvi set, i s moje, i s njene strane. Obje smo pogađale. Dobro sam servirala. Sretna sam ne samo zbog pobjede, već i zbog igre - poručila je Ana.

20. travanj 2024 13:48