StoryEditorOCM
TenisWTA TURNIR |

ANA PREDALA FINALE U BEOGRADU Mario Konjuh: ‘Istegnula je mišić, te zbog toga nije mogla i drugi meč danas odigrati na nivou. Ali, unatoč tome...‘

Piše Tonči Vlašić
22. svibnja 2021. - 19:51

Ana Konjuh je nakon 2:6 i 0:2 predala finale WTA turnira u Beogradu, te je Španjolka Paula Bados Gibert, 44. sa svjetske rang liste i četvrta nositeljica turnira osvojila Serbia Ladies Open, svoj prvi naslov.

- Osjetila je bol u mišiću kod kuka još u petak. Smetalo joj je kod kretnje. Kako je dobila prvi set u polufinalu protiv Kolumbijke Marie Camile Osorio Serrano, koje je počelo prijepodne, nastavila je igrati, te ušla u finale. Ali, kako nije mogla nekoliko sati poslije odigrati na visokom nivou zbog tog istegnuća mišića finale, predala je meč. Nadamo se da će sve biti u redu za koji dan u Parizu gdje je čekaju kvalifikacije Roland Garrosa, koje počinju već u ponedjeljak. Ana će igrati tek u utorak jer je bila u finalu Beograda - istaknuo je Anin otac Mario Konjuh.

- Zadovoljni smo sa svime. Prvo njezino finale u karijeri na zemlji, te prvi put na jednom turniru je nanizala šest pobjeda. Svi smo sretni. Samo se nadamo kako će ovaj problem riješiti u iduća dva, tri dana, te kako će biti spremna za Roland Garros. Ana igra odlično u zadnje vrijeme - naglasio je Mario Konjuh.

Dubrovkinja je igrala svoje treće WTA finale, dobila je prvo (Nottingham), ne i drugo (Auckland), sad, nažalost, zbog problema s mišićem ostala je bez prilike doći do svog drugog WTA naslova. Međutim, sa najdužim nizom na jednom turniru, šest pobjeda u Beogradu (krenula je iz kvalifikacija), prije toga zhvaljujući 4. kolu na jednom od najvećih svjetskih turnira, Miami Openu, te četvrtfinalu Istanbula, napravila je veliki pomak preva povratku u svjetski vrh.

Ana je 2017. bila 20. na svjetskoj rang listi. Međutim, nakon toga je imala tri zahvata na laktu. Problem je riješila, ali je morala krenuti od nule, sve ispočetka. 

Sad samo s bodovima osvojenim u Beogradu napravila je skok od 44 mjesta, te je od danas 144. tenisačica svijeta. Ana je u posljednje vrijeme ostvarila nekoliko sjajnih pobjeda. U Beogradu je izbacila Argentinku Nataliju Podorosku, polufinalisticu Roland Garrosa, a na Miami Openu dobila i aktualnu pobjednicu Pariza, Poljakinju Igu Swiatek. Dobila je na Floridi još jednu TOP 20 igračicu svijeta (Amerikanku Madison Keys).

Sve su to razlozi zbog čega je opet osmijeh na licu 23-godišnje Dubrovkinje, koja se na terene zbog problema s laktom vratila u rujnu prošle godine nakon 19 mjeseci pauze, a sad nakon osam mjeseci, nema tko ne ističe kako se vratila i u vrh svjetskog tenisa. 

image
Ana Konjuh
Tom Dubravec/Cropix
26. travanj 2024 17:18