StoryEditorOCM
TenisŠESTA POBJEDA U BG |

ANA KONJUH U FINALU SERBIA LADIES OPENA Dubrovkinja treći put u karijeri u finalu WTA turnira, na korak do druge titule!

Piše Tonči Vlašić
22. svibnja 2021. - 12:45

Uspjela je Ana Konjuh, dobila je i šesti meč na terenima Tenis centra Novak u Beogradu, svladala u polufinalu Kolumbijku Mariu Camilu Osorio Serrano sa 7:6 (6) i 7:6 (4), te će treći put u karijeri igrati u finalu WTA turnira u kojem će loviti drugu titulu. Prvi put je u finalu turnira na zemlji. Prvo finale je dobila (Nottingham na travi 2016.), a drugo izgubila (Auckland na tvrdoj podlozi 2017.).

Kako je kiša danima 'crtala' raspored, polufinala nisu odigrana jučer, te će se finale Serbia Ladies Opena igrati po svemu sudeći večeras. U drugom polufinalu će sad igrati Bugarka Viktoriya Tomova, sretni gubitnik, koju je upravo Ana dobila u zadnjem kolu kvalifikacija, te četvrta nositeljica, Španjolka Paula Badosa Gibert, 44. sa svjetske rang liste.

Počelo je maratonskim prvim gemom u kojem je Ana imala osam break lopti, ali nije uspjela. Kolumbijka je iskoristila drugu prednost. Odigrano je u njemu čak 20 poena. Što nije uspjela tad, jest u trećem gemu. Iskoristila je Ana prvu break loptu, ali već u idućem gemu je izgubila svoj servis. U sedmom gemu nove dvije break lopte, ali što nije tad iskoristila, jest u devetom gemu, te je u desetom servirala za set. Nije tad išlo. U tie breaku Kolumbijka je prva imala set loptu, Ana svoju nije propustila.

U drugom setu Ana je izgubila servis u prvom gemu, vratila izgubljeno u osmom, ali već u devetom break Osorio Serrano, koja je zatim servirala za set. Ana tad vraća izgubljeno, zatim vodi sa 6:5, i opet tie break. I opet Ana!

20. travanj 2024 10:35