StoryEditorOCM
TenisKAD TE NEĆE, NEĆE TE, ALI NEMA PREDAJE

Ana Konjuh se javila nakon druge operacije u tri dana: Ova godina je za mene završena!

Piše Tonči Vlašić
14. srpnja 2023. - 20:24

Kad te neće, neće te, i gotovo. Ana, gdje si? Javila se maloprije. Bila je u bolnici. Imala je operacije. Dvije u tri dana!

Više i ne brojimo koliko je puta finula pod ‘nož‘. Nije bila dobro u zadnje vrijeme. To znamo. Ali, vjerovala je kako će bol proći, kako je nešto istegnula, kako će, ako odmori, to proći.

Kad je imala prvi nastup ove sezone na travi, bilo je to u Italiji, rekla je kako nije mogla povući bekend. Potom je otišla na Otok, zaigrala u kvalifikacijama njezinog najdražeg turnira, Wimbledona. Prošla prvo kolo. Nadali smo se kako će još dva, te kako će zaigrati u glavnom turniru, kako će opet s akreditacijom oko vrata na kojoj piše igračica ući na glavni ulaz All England Cluba (kvalifikacije se igraju u obližnjem Roehamptonu), ali to se nije dogodilo. U 2. kolu opet isti problem.

- Bez jedne strane nije išlo – i tad je istaknula. Opet zglob. Šteta.

Nakon povratka iz Londona je, kaže, otišla na jedan pregled, pa na drugi. Svi su rekli isto. Operacija. I ne jedna. Već dvije.

Prije tri dana je imala zahvat na ruci u Parizu. Sad na nozi. U Zagrebu. Nije nakon prve željela ništa govoriti. Sad se oglasila. 

Ma, čudo je ta naša ‘mala iz Lapada‘. Ne predaje se. Najavljuje povratak. Istina, on se neće dogoditi tako brzo.

- Neće. Ova godina je za mene završena. Cilj je zaigrati na prvom Grand Slam turniru 2024. godine, Australian Openu – kaže Ana.

Tamo je 2014. imala debi na jednom Grand Slamu (suparnica Na Li, finalistica 2011. i 2013., a pobjednica te 2014. godine). Četvrtfinale US Opena 2016. njezin je najveći uspjeh na jednom Grand Slamu, 20. mjesto na svjetskoj rang listi najbolji plasman. Nastup u drugom tjednu u sva tri turnira u Wimbledonu 2017. (pojedinačno, ženski i mješoviti parovi) najdraži uspjeh. Nezaboravan je njezin meč na centralnom terenu na ‘svetoj travi‘ protiv legendarne Venus Williams

Nismo je pitali kako je prošla operacija, prva, pa druga. Jasno je kako je sve bilo u najboljem redu. Potvrđuje to osmijeh, te njena priča o povratku.

29. travanj 2024 17:03