StoryEditorOCM
TenisAUSTRALIAN OPEN |

ANA KONJUH, PRIČA S NASLOVNE STRANICE ‘Osjećam se privilegiranom što imam priliku natjecati se‘

Piše Tonči Vlašić
11. siječnja 2021. - 11:39

Ana Konjuh je udarna priča prvog dana kvalifikacija tenisačica za prvi Grand Slam turnir sezone, Australian Open, koje se igraju zbog loše epidemiološke situacije u Dubaiju, a koronavirus je razlog zbog čega je glavni turnir u Melbourneu 'prebačen' za veljaču.

Ističe se na službenoj stranici Australian Opena kako je bivša 20. tenisačica svijeta 'preživjela' dramatični meč na startu kvalifikacija, kako je dobila Annu Lenu Friedsam za prolazak u drugo kolo kvalifikacija za AO 2021.

Meč je bio dramatičan jer je Konjuh vodila sa 6:1 i 5:2 nakon čega je uslijedio povratak Friedsam, koja je drugi set dobila u tie breaku, a u trećem, odlučujućem setu napravila break za vodstvo 4:3. Međutim, nakon toga je terenom opet zagospodarila Konjuh, dobila tri gema u nizu, napravila dva breaka, te ostvarila trijumf protiv četvrte nositeljice kvalifikacija.

Nakon noćne more s ozljedom, koja je rezultirala sa četiri operacije lakta, Konjuh se prvi put nakon Wimbledona 2018. pojavila na Grand Slam turniru. Godinu dana prije stigla je do 4. kola u All England Clubu, te do svog najvećeg uspjeha na Grand Slam turnirima, četvrtfinala US Opena.

Budući je dugo nije bilo na terenima, izgubila je dobar plasman na WTA rang listi. Morala je krenuti ispočetka. Po trenutnom plasmanu za nju nije bilo mjesta u kvalifikacijama Australian Opena, ali je dobila pozivnicu organizatora.

- Hvala Craigu Tileyju, direktoru Australian Opena, i njegovom timu što su mi dali priliku da se ponovno natječem. Osjećaj je sjajan – istaknula je Konjuh.

- Bila sam više od godinu i pol dana izvan terena, te mi je povratak na teren jedan veliki korak. Osjećam se privilegiranom što imam priliku natjecati se. Puno bi mi značilo kvalificirati se za glavni turnir – poželjela je Ana, koja se za Dubrovački vjesnik još jednom osvrnula na meč 1. kola, činjenicu da je u sedmom gemu drugog seta imala tri meč lopte.

- Realno, trebalo je biti 6:2 i 6:1, ali, par loših odluka u tom trenutku i sve se okrenulo. Ona se vratila u meč, pogodila je zatim što rijetko pogodi, te se igralo duže, bilo je po 5,6 izmjena. Kad je povela sa 4:3 u trećem setu, iskreno, ne znam kako sam ostala mirna, ali ostala sam, te ostvarila uspjeh. Presretna sam zbog toga, ali svjesna kako trebam biti još bolja u idućim mečevima počevši od boljeg servisa...

Ana će u 2. kolu, u utorak, 12. siječnja, igrati protiv 31-godišnje Turkinje, 175. tenisačice svijeta, Cagle Buyukakcay.

- Igrale smo nekoliko puta. Dobila me je u FED Cupu. Zadnji put smo se ogledale nedavno u Francuskoj kad sam ja bila bolja. Ona je drugačija igračica od Friedsam. Danas sam bila slobodna, te sam trenirala i pripremala se za meč protiv nje. Bilo bi lijepo proći kvalifikacije u Dubaiju, dobiti ne samo meč protiv Buyukakcay, već i meč posljednjeg, trećeg kola, te otići u Melbourne – naglasila je Ana.

26. travanj 2024 12:15