StoryEditorOCM
TenisNOVA POBJEDA |

ANA KONJUH IZBORILA POSLJEDNJE KOLO KVALIFIKACIJA Dubrovkinja na korak do plasmana u glavni turnir Australian Opena!

Piše Tonči Vlašić
12. siječnja 2021. - 10:37

Ostala je Ana Konjuh u igri za put u Melbourne na prvi Grand Slam turnir sezone. Prošla je i 2. kolo kvalifikacija Australian Opena, koje se igraju u Dubaiju zbog loše epidemiološke situacije u svijetu, te mjera koje vladaju u Australiji. Nakon što je na startu kvalifikacija dobila četvrtu nositeljicu, Nijemicu Annu Lenu Friedsam, sad je svladala i Turkinju Caglu Buyukakcay te je još samo jedna pobjeda dijeli do puta u Australiju i prvog nastupa u glavnom turniru jednog Grand Slame nakon Wimbledona 2018. godine.  

Meč Konjuh - Buyukakcay? U četvrtom gemu prvog seta odigralio se 16 poena, a u petom gemu 14. Prvo je Ana imala tri break lopte, ali nije uspjela. Zatim je Buyukakcay imala jednu. I Ana se znala obraniti. U šestom gemu prvi break – Ana je povela sa 4:2. U sedmom gemu novi 'maraton' – 12 poena – u kojem je Ana imala četiri set lopte. Turkinja se izvukla nakon čega je u devetom gemu uzvratila. Oduzela servis, te potom servirala za izjednačenje. Povela je 30:0, ali nakon toga nova set lopta za Konjuh. Prvu nije iskoristila, ali jest drugu te je nakon 55 minuta igre povela 1:0 u setovima.

U drugom setu je bila borba na servis Konjuh u prvom, trećem i sedmom gemu, ali niti jednom nije spašavala break loptu. U četvrtom gemu break Konjuh i vodstvo 3:1, i to je nanizala pet poena nakon što je Buyukakcay vodila 40:0. U osmom gemu je još jednom oduzela servis 31-godišnjoj Turkinji, te zaključila meč – 6:2 drugi set – 2:0.

image
2. kolo kvalifikacija Australian Opena: Konjuh - Buyukakcay

Konjuh je osvojila novih deset bodova, ukupno 30 u Dubaiju. Sad ih je na njenom kontu 119. S ove dvije pobjede napredovala je 73 mjesta te je sad na 403. mjestu. Nova pobjeda bi je odvela još 30-ak mjesta naprijed.

U zadnjem kolu kvalifikacija Konjuh će igrati protiv bolje iz meča u kojem se sastaju Španjolka Georgina Garcia Perez i 17-nositeljica kvalifikacija, iskusna Sara Errani. Meč je u tijeku.

Teniski svijet s pozornošću prati nastup Dubrovkinje. Nema tko ne ističe kako je bivša 20. tenisačica svijeta bila 19 mjeseci bez igre, te kako je tijekom svoje kratke karijere bila podvrgnuta sa čak četiri operacije lakta. Povratak je, ističu, težak, jer mora sve ispočetka, ali unatoč tome, svi prenose riječi 23-godišnje dubrovačke tenisačice: 'Ne mislim odustati!'

19. travanj 2024 20:40