StoryEditorOCM
RukometSVJETSKO PRVENSTVO |

VELIKA JE RAZLIKA U KVALITETI Hrvatska dominirala od početka, primila samo dva pogotka u prvih dvadeset minuta, Bahrein nije imao izgleda

Piše Tonči Vlašić
21. siječnja 2021. - 19:47

Hrvatska je dominirala od samog početka. Prvi put u četvrtom nastupu na Svjetskom prvenstvu u Egiptu. Povela je protiv Bahreina s 3:0, nakon deset minuta vodila sa 7:1, u prvih dvadeset minuta primila samo dva pogotka, a na kraju serijom 5:0 zaključila prvu utakmicu u skupini drugog kruga natjecanja. Hrvatska je u svom prvom nastupu u Kairu svladala Bahrein s 28:18 (13:8).

Naši su u Kairo iz Aleksandrije donijeli tri boda, bod protiv Japana, te pobjedu protiv Katara, a nakon Bahreina čeka ih Argentina te Danska. Prva dva mjesta vode u četvrtfinale. Hrvatska sad ima 5 bodova iz 3 utakmice, Danska 4 iz dvije utakmice, Argentina 4 iz tri utakmice, Katar 2 boda iz dvije utakmice, Japan bod iz tri utakmice, Bahrein bez boda iz tri utakmice. Argentina je dobila 28:24 Japan u prvoj utakmici dana, a još imaju igrat Danska i Katar. 

- Odigrali smo jako dobro. Angažiranost je bila sjajna. U prvih 20 mintua vidjeli smo da će biti dobro. Bahrein je imao problem probiti našu zonu. Imali smo dubinu i agresivnost u obrani, otjerali smo protivnika unatrag. Brzo smo, s druge strane, rješavali posao u napadu. Onda smo, nakon tih prvih 20 minuta promijenili obranu pa smo malo i pali u koncentraciji. Mislili smo da je utakmica gotova, a nije bila. No, u prvom dijelu mogli smo voditi i više, tih plus pet nije bilo realno... - istaknuo je Lino Červar, naš izbornik. 

- Iako smo neke igrače poput Duvnjaka i Mamića ciljano odmarali, možemo biti zadovoljni drugim dijelom. Sada nam predstoji Argentina, bitan, jako bitan susret koji nam pobjedom garantira četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Moramo se na to fokusirati, idemo mic po mic. Da, bilo je ovo naše najbolje otvaranje utakimice na prvenstvu. Kasnije je bilo lakše igrat protiv Bahreina. I još smo uspjeli uvježbavati obranu s mlađim igračima. To će biti važno za Argentinu. Gledao sam ih, ozbiljna su reprezentacija, imaju vrlo dobrih igrača, kompletna su ekipa sa sjajnim trenerom. Spremat ćemo se već od večeras. Moramo ostati skromni, samo velikim angažmanom možemo doseći rezultat. Tek nakon utakmice s Argentinom možemo razgovarati o Danskoj - naglasio je Červar.

Hrvatska je protiv Bahreina igrala u sastavu: Pešić (5 obrana), Šego (12 obrana), Marić (4), Duvnjak (1), Horvat (8), Šarac (1), Karačić, Štrlek (1), Čupić (2), Musa, Mamić (2), Šebetić (1), Brozović, Mandić (3), Jaganjac (1) i Martinović (4).

Protiv Argentine naši igraju u subotu, 23. siječnja, od 18 sati, a protiv Danske u ponedjeljak, 25. siječnja od 20.30 sati.

19. travanj 2024 00:57