StoryEditorOCM
RukometKUP HRVATSKE - REGIJA JUG

Veći rang prošao dalje, Opuzen zaprijeto Metković Mehanici, Ardiaei to nije dozvolio Korčuli

Piše Tonči Vlašić
2. studenog 2022. - 19:29

Metković Mehanika i Ardiaei su prošli dalje u Kupu Hrvatske – regija jug. Premijerligaš je s 25:23 slavio kod drugoligaša Opuzena, a drugoligaš iz Župe dubrovačke s 30:26 kod trećeligaša Korčule.

U Opuzenu domaćin je nakon 0:2 nanizao četiri pogotka (12. minuta), vodio s 5:3, 6:5, 7:6, 9:8, 10:9 i 11:10. Metković Mehanika je je izjednačila na 11:11, tim rezultatom se otišlo na odmor, a nastavak je otvorila sa šest pogodaka, te serijom 7:0 povela sa 17:11. Ipak, Opuzen je uspio ugroziti pobjedu premijerligaša. U 55. minuti je na 21:23, u 58. minuti 23:24.

Julio Jelavić je s devet pogodaka bio prvi strijelac domaćina, Bruno Bošković je postigao četiri pogotka, tri Mirko Žuvelek, Goran Marković i Luka Deak po dva, a po jedan Josip Prović, Vladimir Koncul i Daniel Jarić. Pod vodstvom Ante Franića još su igrali Marko Cvitković, Karlo Crnčević, Mihael Ujdur, Ivan Sršen, Mate Nikolić, Milan Utovac, Ante Vidović i Franko Brečić, dok je pod vodstvom Maria Bjeliša Metković Mehanika igrala u sastavu: Josip Milas, Luka Vučić (1), Antonio Cvitanović (1), Josip Čutura (1), Mario Pavlak (1), Željko Kozina, Damir Mataga (1), Danijel Arapović, Luka Komazin, Marko Mijoč, Dario Raguž (5), Josip Bezer (3), Mateo Rodin (5), Ivan Goluža, Domagoj Sršen (1) i Hrvoje Batinović (6).

Ardiaei unatoč tome što nije bio kompletan nije dozvolio domaćinu niti jednu prednost, Korčula je samo u dva navrata uspjela izjednačiti, u 3. minuti na 1:1, a u 9. minuti na 3:3. Najveću prednost momčad trenera Antonia Lončarice imala je u 55. minuti kad je na semaforu stajalo 22:29.

Leo Brnin i Petar Bazdan s po pet pogodaka bili su prvi strijelci Ardiaeija za kojeg su po četiri pogotka postigli Teo Putica, Marino Knez i Maroje Purin, zatim tri Pero Kosović, po dva Nimai Boro i Ivan Jurić, te jedan Domagoj Prkačin. Još su igrali, tj. branili Luka Morović i Marinko Ševo. Prvi strijelac utakmice bio je igrač Korčule Goran Stamatović s osam pogodaka, Ivan Šprlje je postigao sedam, po dva Zvonimir Đula, Matej Marković, Hrvoje Sansović i Zvonimir Ćenan, a po jedan Antonio Petrović, Dominik Đula i Nikola Šain. Još su pod vodstvom Nedjeljka Tamburovića za Korčulu igrali Slavko Koroman, Ivan Radojković, Tomislav Šegedin i Francesko Verazza.

Metković Mehanika i Ardiaei su se plasirali među osam najboljih u Regiji Jug.

19. travanj 2024 03:09