StoryEditorOCM
RukometEUROPSKO PRVENSTVO (Ž)

Tea Pijević opet radi čuda, Hrvatska na čelu s vratarkom iz Stabline zaustavila (opet) Mađarsku, te napravila veliki posao u prvom krugu!

Piše Tonči Vlašić
6. studenog 2022. - 19:53

Tea Pijević je zaustavila 13 od 29 šuteva Mađarske u utakmici 2. kola. Hrvatska je odigrala baš dobru obranu, te stigla opet do pobjede na Euru protiv sjevernog susjeda. Dobile su naše rukometašice Mađarsku i na prethodnom prvenstvu u Danskoj gdje su na kraju uzele broncu, prvu medalju na velikim natjecanjima, ispisale povijest, a sad su u Sloveniji uzele prve bodove u skupini prvog kruga nakon startnog poraza od Norveške, braniteljica naslova, reprezetacije koja je i aktualni svjetski prvak, te olimpijski doprvak.

Hrvatska je u Ljubljani, igramo skupinu prvog kruga u Stožicama, primila prvi pogodak tek u 12. minuti, kapital koji je do tad stekla – 5:0 – znala je sačuvati do kraja. Mađarska se nije uspjela izvući iz minusa. Imale su naše i u dva navrata šest pogodaka viška (17:11, 19:13)...

Dva boda je Hrvatska osigurala za drugi krug. Naravno, njih treba potvrditi pobjedom za dva dana protiv Švicarske, koja je na startu izgubila od Mađarske.

Valentina Blažević je bila prvo ime Hrvatske u napadu, čak 9 od 10 šuteva je završilo u mreži Mađarske. Kristina Prkačin, reprezentativka iz Mokošice, počela je utakmicu na lijevom vanjskom. U obrani dobra, u napadu još nije naštimala ruku...

Najvažnije, Hrvatska je ostvarila veliku pobjedu. 

image

Kristina Prkačin, hrvatska reprezentativka iz Mokošice

Ronald Gorsic/Cropix
19. travanj 2024 09:17