StoryEditorOCM
RukometEHF EURO CUP |

SEDAM DEBITANATA, IVANO BALIĆ NA KLUPI, OSAM POGODAKA RAZLIKE Kapetan Ivan Čupić s dva pogotka doprinio pobjedi protiv Slovačke

Piše Tonči Vlašić
28. travnja 2021. - 23:39

Metkovac Ivan Čupić je postigao dva pogotka u 32:24 pobjedi protiv Slovačke u Varaždinu. Oba iz sedmerca. Hrvatska je nastavila niz uspjeha u EHF EURO Cupu. Tri utakmice – tri pobjede, a priliku za novu imat će niti 24 sata poslije, u četvrtak, 29. travnja, kad u Varaždinu od 18 sati igra 'uzvrat' protiv Slovačke. Hrvatska će u četiri dana odigrati ukupno tri utakmice. U subotu, 1. svibnja, gost je Mađarske u Vespremu (14 sati). Prethodno su naši dobili Mađarsku i Španjolsku kod kuće.

Naš izbornik Hrvoje Horvat još ranije je odlučio dati poštedu Domagoju Duvnjaku, Željku Musi, Igoru Karačiću i Marinu Šegi, a u posljednji trenutak ostao je bez još nekoliko provjerenih igrača, ozljede i korona, pa su mu od udarnih snaga na raspolaganju osim Čupića, koji je protiv Slovačke bio u ulozi kapetana reprezentacije, bli još samo Ivan Pešić, Domagoj Pavlović, Luka Šebetić i Vlado Matanović. Hrvatska je protiv Slovačke nastupila sa sedam debitanata, a debi je u ulozi pomoćnika Horvagtu imao legendarni hrvatski rukometaš Ivano Balić.

Iako je naša reprezentacija povela s 5:1, te 7:3, Slovačka je stigla do izjednačenja 7:7. Ipak, Slovacima nismo dopustili da preuzmu vodstvo niti jednog trenutka. Naši su u završnici prvog poluvremena serijom 6:0 na odmor otišli s prednošću 16:10. U nastavku je vrlo brzo bilo 20:11, najveća prednost naših iznosila je jedanaest pogodaka. David Mandić i Lovro Mihić su s po pet pogodaka bili prvi strijelci Hrvatske.

Poredak: 1. Mađarska 8 bodova / 5 utakmica, 2. Hrvatska 6 bodova / 3 utakmice, 3. Španjolska 3 boda / 4 utakmice, 4. Slovačka bez boda / 4 utakmice.

18. travanj 2024 20:32