StoryEditorOCM
RukometPAKET 24 PREMIJER LIGA |

NIJE DOBRO, NIJE DOBRO Dubrovnik u Umag ide samo s deset igrača, Medić: ‘Iz ove kože, kakva je sad, ne možemo preko noći‘

Piše Tonči Vlašić
2. listopada 2020. - 11:39
Nije dobra situacija u Rukometnom klubu hrvatske mladeži Dubrovnik, to sigurno uoči utakmice 2. kola u kojem je dubrovački klub gost Umaga. Na put ide sa samo deset igrača. Nakon poraza od Poreča na startu, teškog s 12 razlike, Nikša Bušlje i Leo Brnin nisu više trenirali, plus neki igrači su ozlijeđeni (kapetan Maro Dabelić je zbog ozljede propustio i ogled protiv Poreča), te će trener Zdravko Medić, ako se što ne okrene preko noći naglavačke, na raspolaganju imati samo tri izmjene...

- Da, idemo sve skupa deset igrača od čega su dvojica vratari. Bušlje i Brnin su rekli kako neće više trenirati. Mlađi još ne mogu pomoći, a za njih bi trebao napraviti sad i specijalni liječnički pregled, te ovaj put idemo na put s desetoricom - potvrdio je Medić.

Iznenadio nas je. Nije se doimao kako su 'potonule sve lađe'.

- Idemo probat, te se nadat kako će se nešto posložiti, te kako ćemo pronaći rješenja. Stanje je takvo, kakvo jest. Iz ove kože kakva je sad ne možemo preko noći. Ako se situacija stabilizira, pokušat ćemo s pojačanjima ostvariti cilj, sačuvati mjesto u najvećem rangu. Novac je problem. To vam je jasno. Stanje u sportu je takvo, ne samo u nas. U Dubrovniku je korona 'razbila' turističku sezonu, te je to osjetio i naš klub, a i i ostali klubovi. Što se nas tiče, imamo sreće što je sustav natjecanja takav da se tek u drugom dijelu odlučuje, a taj drugi dio je na proljeće. Imamo gotovo šest mjeseci do tad. Nadam se kako ćemo rješenje naći do kraja ove godine tako da se možemo dobro pripremiti za Ligu za ostanak, te u njoj ostvariti najvažnije. Do kraja ove godine će neki mlađi igrači dobiti veliku priliku igrati te steći iskustvo. Imamo nekoliko igrača, kojima je 19 i 20 godina, i koji će se sad prvi put ozbiljnije sresti s najvećim rangom. Sad im je prilika igrati - rekao je Medić uz dodatak kako će pokušati nagovoriti domaće igrače da promijene odluku.

- Ne znam hoću li uspjeti, ali ću pokušati. Uglavnom, put Umaga krećemo s deset igrača. Borit ćemo se - poručio je Medić.  

Utakmica Umag - Dubrovnik igra se u subotu, 3. listopada s početkom u 19 sati.
19. travanj 2024 00:36