StoryEditorOCM
RukometRUDOLF ĆUŽIĆ POČEO TRENERSKU KARIJERU, ALI ĆE JOŠ IGRATI

Metkovac, koji je u u sezoni 2016./17. bio prvi strijelac dubrovačkog sastava kojeg je vodio legendarni Zlatko Saračević, u dresu župskog kluba

Piše Tonči Vlašić
15. studenog 2021. - 10:30

Metkovac Rudolf Ćužić ponovno igra, i to za Rukometni klub Ardiaei. Nastupio je 36-godišnji Metkovac protiv Krilinka na splitskim Griipama u nedjelju, 14. studenog, u kojoj je klub iz Župe dubrovačke ostvario sedmu pobjedu, te i dalje drži vrh sa sinjskim Kamičkom trećeg razreda, južne skupine Druge hrvatske lige.

Ćužić je postigao jedan pogodak, asistirao, držao pod kontrolom igru. Već je počeo trenersku karijeru nakon gotovo dva desetljeća karijere, igranja u Hrvatskoj i izvan nje. U stručnom stožeru je Škole rukometa Metković Mehanike, vodi mlađe kadete, generaciju rođenih 2006./07., ali još može igrati, još u njemu ima želje, kako, pokazao je već u Splitu. Svakako će biti od velike pomoći župskom klubu u nastavku sezone.

Čim se spomene Ćužić, budi se sjećanje na prvu sezonu RKHM Dubrovnik u drugom razredu, Prvoj hrvatskoj ligi - jug, te na legendu svjetskog rukometa, nažalost, danas pokojnog Zlatka Saračevića, koji je od kraja sezone 2015./16. do početka sezone 2017./18. bio trener dubrovačkog kluba. Ćužić je u svom debiju za RKHM Dubrovnik protiv Karlovca u Gospinom polju, u pobjedi 25:21, postigao je 4 pogotka. Zatim se pamte sedmerci koje je realizirao doslovno sa zvukom sirene protiv svog Metkovića 1963. te Biograda, u utakmicama u kojima je RKHM Dubrovnik izbjegao poraz te osvojio po bod. Pamti se i kad je trinaest puta tresao mrežu protiv Buzeta...

Te sezone, 2016./17., RKHM Dubrovnik je bio peti, a on uvjerljivo prvi strijelac sastava. Postigao je u prvenstvu 151 pogodak!

19. travanj 2024 12:28