StoryEditorOCM
RukometBITKA ZA TROFEJ |

KRISTINA PRKAČIN OSVOJILA KUP HRVATSKE Reprezentativka iz Mokošice s pet pogodaka srušila Podravka Vegetu u velikom finalu: ‘Ovaj mi je draži!‘

Piše Tonči Vlašić
16. svibnja 2021. - 20:25

U finalu Kupa Hrvatske za rukometašice, koje se igralo u Poreču, bila je dilema – Podravka Vegeta ili Lokomotiva, hoće li Podravka po 24. put ili Lokomotiva 6. put osvojiti trofej, a gledajući iz našeg kuta, pitanje je bilo Lea Franušić iz Stona ili Kristina Prkačin iz Mokošice?

Podravka, koja je osigurala naslov prvaka Hrvatske, koja je za mnoge bila u ulozi favorita, na kraju velikog finala morala je čestitati Lokomotivi, koja je slavila s 27:23. Prkačin je u finalu bila za pet, postigla je baš toliko pogodaka. Večer prije u polufinalu hrvatska reprezentativka iz Mokošice četiri puta je zatresla mrežu Bjelovara u pobjedi 31:24.

Prvi strijelac zagrebačkog sastava u finalu bila je Dora Kalaus sa šest pogodaka, pet kao i Kristina Prkačin postigla je Larissa Kalaus, a sjajna je na vratima zagrebačke ekipe bila Lucija Bešen sa 16 obrana. Podravka Vegetu je predvodila Lamprini Tsakalou s devet pogodaka, te Dejana Milosavljević sa šest. Lea Franušić je postigla jedan.

- Zaslužile smo trofej. Odigrale smo dobru obranu. Nismo promašili zicere. Ovo je kruna cijele sezone. Presretne smo – istaknula je Prkačin, koja je drugi put s Lokomotivom osvojila Kup Hrvatske, a ukupno je vlasnica tri klupska trofeja. Osvojila je europski Challenge kup. S reprezentacijom pak povijesnu prvu medalju na velikim natjecanjima naše seniorske reprezentacije - broncu na EP-u krajem prošle godine.

- Ovaj Kup Hrvatske mi je draži nego onaj prvi, koji smo osvojile 2018. godine, i to iz razloga jer sam ovaj put dosta više doprinijela njegovom osvajanju. Odigrala sam dobro u polufinalu, sad i u finalu dokazala koliko mogu, kao što je cijela ekipa pokazala svoju kvalitetu – istaknula je reprezentativka iz Mokošice.

24. travanj 2024 11:53