StoryEditorOCM
RukometEUROPSKO PRVENSTVO (Ž)

Kad prvi pogodak iz igre u nastavku postigneš u 49. minuti, Tea Pijević: ‘Izgubile smo utakmicu u napadu, drugo poluvrijeme raspad...‘

Piše Tonči Vlašić
10. studenog 2022. - 20:02

Nisu se naše rukometašice pojavile u nastavku utakmice u Areni Stožice. Prvi pogodak iz igre protiv domaćina, Slovenije, postigle su u 49. minuti, bio je to njihov tek drugi pogodak u drugih 30 minuta igre. Da, tek drugi. Prvog smo postigli iz sedmerca. Slovenija je po tom pitanju bila dosta uspješnija. Prije tog našeg drugog pogotka u nastavku, prvog iz igre, stekla je velikih sedam pogodaka razlike (20:13) nakon što je na poluvremenu imala samo pogodak više (13:12).

Slovenija je utakmicu otvorila vodstvom 4:0, naše su potom vodile glavnu riječ na terenu i vodile s 9:8, 10:9, 11:10 i 12:11. Drugo poluvrijeme Slovenija je dobila s 13:6.

Ostale su naše rukometašice bez dragocjena dva boda, s njima bi polufinale opet bilo nadohvat ruke. Ovako, stoji, još nije sve izgubljeno, ali...

Bolji poznavatelji nastupa naše reprezentacije ne sjećaju se ovako lošeg poluvremena.

- Izgubile smo utakmicu u napadu, drugo poluvrijeme raspad... jedna loša predstava – istaknula je Tea Pijević. Imala je naša vratarka 11 obrana. Kristina Prkačin je postigla jedan pogodak.

Hrvatska je nekompletna na EP-u, Hrvatska je i u ovom sastavu prepuna problema (ozljede), ali Hrvatska je sad među 12 najboljih, i još uvijek je u igri za dobar plasman. Danska i Švedska su preostala dva suparnika u drugom krugu.

25. travanj 2024 14:24