StoryEditorOCM
RukometLIGA ZA OSTANAK |

JUČER NIŠTA, DANAS SVE Morović branio, Bevanda u kontri tri sekunde prije kraja pogodio za pobjedu: ‘Nakon onoga jučer, tko je ovo mogao očekivati!‘

Piše Tonči Vlašić
22. svibnja 2021. - 17:30

Jučer 43:27 za Umag, a niti 24 sata poslije 28:27 za RKHM Dubrovnik, koji je ostvario prvu pobjedu u 2021. godini. treću ove sezone u najvećem rangu, prvu u Ligi za ostanak. Zadnju je upisao 5. prosinca 2020. godine u Gospinom polju upravo protiv Umaga, ali tad u ligaškom dijelu. Između ta dva uspjeha prošlo je 168 dana, gotovo pola godine. 

RKHM Dubrovnik i Umag su odigrali oba ogleda u Ligi za ostanak u Gospinom polju. U subotnjem ogledu momčad trenera Ante Lagatora nije imala rješenje prije svega za Gabriela Buvinića i Marina Sinčića. Prvi je postigao čak 16, a drugi 11 pogodaka, ali 'drugo' poluvrijeme obrana domaćih je bila dosta, dosta bolja na čelu s Lukom Morovićem, koji je zaustavio 13 udaraca igrača Umaga. 

U napadu su pogađali Samid Mekić, Luka Bevanda, Nedjeljko Jurković, Denis Topuzović, Toni Jakić, Pero Kosović i Petar Bazdan. Mekić je bio najučinkovitiji s 9 pogodaka, Bevanda 7, Jakić 5, Jurković 4, a ostali po jedan. Umag je vodio 27:25 pet minuta prije kraja, a onda je krenula završnica u kojoj je Dubrovnik napravio 3:0, i to je do pobjede stigao 3 sekunde prije kraja. Topuzović je postigao 26. pogodak domaćina, Bevanda je izjednačio iz sedmerca pola minute do kraja. Nakon toga je Umag krenuo u napad, lijevi bek Josip Maršan je tukao, ali je njegov udarac završio u bloku domaćina. Morović je 'pogodio' loptom Bevandu, koji je pobjegao, a on mrežu gostiju za pobjedu. 

image
Nedjeljko Jurković (RKHM Dubrovnik) protiv Umaga
Božo Radić/Cropix

- Bevenda je vukao ozljedu ramena. Zbog toga nije uputio niti jedan šut u subotu. Jutros je bio kod Tonija Zoranića, primio blokadu. Odličan na vratima Morović, odličan Mekić, zatim Jakić, koji je također igrao po bolovima, svi su ugradili sebe u pobjedu. Čestitke svima. Sretni smo i presretni zbog pobjede - istaknuo je Lagator.

- Nakon onoga jučer, pa i nakon svega što se događalo u zadnje vrijeme, tko je ovo mogao očekivati. Obrana je donijela ovaj uspjeh, čestitke Moroviću, svim suigračima. Prekrasan je osjećaj ostvariti nakon toliko vremena uspjeh - rekao je Bevanda. 

image
RKHM Dubrovnik i Umag su obje utakmice u Ligi za ostanak odigrali u Gospinom polju
Božo Radić/Cropix
25. travanj 2024 17:40