StoryEditorOCM
RukometSVJETSKO PRVENSTVO

Hrvatska dobila i drugu u skupini drugog kruga, sve je bilo jasno nakon prvog poluvremena

Piše Tonči Vlašić
9. prosinca 2023. - 19:31

S 18:6 su otišle na odmor protiv Kameruna, doprvaka Afrike, te je već tad bilo jasno kako će naše rukometašice nakon velike pobjede protiv Crne Gore na startu skupine drugog kruga upisati pobjedu i u drugom nastupu, te ostati u igri za četvrtfinalom na Svjetskom prvenstvu, koje se igra u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj. 

Drugo poluvrijeme nije bilo za pet, samo 6 pogodaka u nastavku, ali pobjeda nije dolazila u pitanje. Na kraju je na semaforu svijetlilo 24:15. Hrvatski izbornik, Metkovac Ivica Obrvan odmarao je Teu Pijević iz Stabline, prvu vratarku reprezentacije, Kristina Prkačin iz Mokošice igrala je 20 minuta. Tri puta je šutirala, ali se nije uspjela upisati u strijelce, međutim, opet je napravila puno toga u obrani.

Lucija Bešen je imala 14 obrana, Sara Šenvald, Lara Burić i Valentina Blažević su s po 3 pogotka bile najefikasnije...

Hrvatska za dva dana, u ponedjeljak, 11. prosinca, u zadnjem kolu drugog kruga igra protiv Mađarske. Treba nam pobjeda i u toj utakmici, naravno, za nadati se kako Mađarska večeras ili Crna Gora za dva dana neće iznenaditi domaćina, Švedsku

Poredak (prve dvije reprezentacije idu u četvrtfinale): 1. Švedska 6 bodova/3 utakmice, 2. Crna Gora 6 bodova/4 utakmice, 3. Hrvatska 5 bodova/4 utakmice, 4. Mađarska 4 boda/3 utakmice, 5. Senegal 1 bod/4 utakmice, 6. Kamerun bez boda/4 utakmice. 

Crna Gora je danas dobila Senegal 29:21, još igraju Švedska i Mađarska. Raspored zadnjeg kola: Kamerun - Senegal, Hrvatska - Mađarska, Švedska - Crna Gora.  

26. travanj 2024 18:26