StoryEditorOCM
RukometOSMI ČLAN ŽIRIJA |

GLASAJTE I VI, KLIKNI NA HANDBALL-PLANET.COM Tea Pijević, sjajna vratarka iz Stabline pored Ploča, kandidat za najbolju ‘jedinicu‘ svijeta!

Piše Tonči Vlašić
22. travnja 2021. - 20:39

Tea Pijević, sjajna vratarka iz Stabline pokraj Ploča, jedna od junakinja povijesnog uspjeha hrvatske ženske seniorske reprezentacije, koja je krajem 2020. na Europskom prvenstvu dobila šest od osam utakmica i uzela brončanu medalju, prvu medalju ikada na velikim natjecanjima, kandidat je portala handballl-planet.com za najbolju vratarku svijeta.

O laureatima spomenutog portala odlučit će žiri u kojem je sedam novinara, dok su čitatelji portala posljednji, osmi član žirija, a po njima, uzimajući u obzir one koji su sudjelovali u anketi do 20 sati u četvrtak, 22. travnja, najbolja je upravo Pijević, koja igra za mađarski Alba Fehervar. Dobila je vratarka ponikla u Ženskom rukometnom klubu Dalmatinka iz Ploča, hrvatskom prvoligašu, 43 posto glasova.

Druga je Francuskinja Amandine Leynaud (Gyori Audi ETO KC), koja je dobila 30 posto glasova. Treća sa 17 posto glasova je Dankinja Sandra Toft (Brest Bretagne), a četvrta Norvežanka Katrine Lunde (Vipers Kristiansand) s 10 posto glasova.

image
Tea Pijević u kvartetu kandidatkinja za najbolju vratarku svijeta u 2020.
Handball-planet.com

Osmi član žirija možete biti i Vi. Anketa traje do 5. svibnja.

Sjajna Pijević, koja je na Croatia Cupu prije neki dan u Poreču potvrdila svoju kvalitetu (Hrvatska je bila bolja od Nizozemske i Brazila), već je ponijela jednu laskavu titulu. U tradicionalnom, 27. izboru Sportskih novosti u organizaciji Hrvatskog rukometnog saveza izabrana je za najbolju hrvatsku rukometašicu u protekloj godini. 

20. travanj 2024 08:07