StoryEditorOCM
RukometJUŽNJACI U VRHU DRUGOG RAZREDA

Čudesni povratak Opuzena, slavio i Ardiaei, kad ti na pobjedi čestita jedna takva veličina kao što je Petar Metličić, to se ne zaboravlja!

Piše Tonči Vlašić
6. studenog 2022. - 23:18
Petar Metličić kad je bio pomoćnik na klupi hrvatske seniorske reprezentacije 2017. na SP-uAnte Cizmic/Cropix

Ardiaei je nadigrao BM07, momčad legendarnog hrvatskog rukometaša, olimpijskog pobjednika i svjetskog prvaka, Petra Metličića s 35:22, i dok se u Župi dubrovačkoj slavila nova, četvrta ovosezonska pobjeda momčadi trenera Antonia Lončarice, Opuzen, koji je svoj zadatak počeo sat kasnije, u svom se domu mučio s Kozalom.

Gosti su vodili. Nije izgledalo kako će i ovaj put u Dolini biti dobro. Međutim, okrenuli su ‘narančasti‘ utakmicu u svoju korist, te se pjevalo u nedjelju navečer i u Opuzenu. I momčad trenera Ante Franića je u 6. kolu stigla do svoje četvrte pobjede uz dva poraza.

Na Mljekari BM07 je prvi pogodio, nakon toga pogodak domaćina, pa pogodak gosta, sve do 8:8. Nakon toga nije pogodio gost, već drugi put za redom Marino Knez, a nakon njega i Luka Čupić za vodstvo 10:8. Ardiaei je na poluvremenu imao pet pogodaka prednosti (16:11), uglavnom, BM07 se nakon spomenuta tri pogotka u nizu domaćina za 10:8 nije više izašao iz minusa. Najveći je imao pred sam kraj kad je bilo plus 14 za župskog drugoligaša (34:20 i 35:21).

Leo Brnin najraspoloženiji u napadu s osam pogodaka, Knez šest, Petar Bazdan pet, Teo Putica četiri, Paolo Bašica i Čupić po tri, Hrvoje Hladilo i Ivan Jurić po dva, te Rudolf Ćužić i Ado Ćustović po jedan. Luka Morović, Marinko Ševo i Toni Barišić vratari, još su igrali Domagoj Prkačin, Pero Kosović i Maroje Purin.

U Opuzenu 3:0 i 5:2 domaćina, zatim 7:5 za Kozalu, koja je vodila s 11:7, na poluvremenu 20:17, u 36. minuti 25:18, u 53. minuti 31:27, ali zadnjih šest minuta nevjerojatnih 8:1 Opuzena za konačnih 34:32. Čudo!

Bruno Bošković i Goran Marković su sa sedam pogodaka bili prvi strijelci ‘narančastih‘, Julio Jelavić šest, Kristijan Marević četiri, Marko Cvitković i Kristijan Palinić po tri, Josip Prović dva, Mirko Žuvelek i Vladmir Koncul po jedan, nije moglo bez Karla Crnčevića, Mihaela Ujdura, Mate Nikolića, Ante Vidovića, Daniela Jarića i Luke Deaka...

Karlovac je na vrhu sa svih šest pobjeda, Rovinj drugi s pet pobjeda i jednim porazom, a zatim među četiri sastava s četiri pobjede i dva poraza oba kluba najjužnije hrvatske županije, oba debitanti u ligi, Ardiaei i Opuzen!

U 7. kolu Ardiaei je gost Karlovca, Opuzen ide Hrvatskom dragovoljcu, koji je posljednji sa samo jednim bodom.

Petar Metličić je kao trener BM07 čestitao prije dva kola Anti Franiću i njegovoj momčadi na pobjedi, a sad Antoniu Lončarici i njegovim ratnicima. Kad ti čestita jedna takva veličina, to se ne zaboravlja!

image

Petar Metličić je bio olimpijski pobjednik 2004., jednom svjetski prvak i dva puta doprvak, plus ima srebro i broncu s EP-a, a gdje su silni klupski trofeji...

Ronald Gorsic/Cropix
26. travanj 2024 10:41