StoryEditorOCM
OstaloVESLANJE |

ZAVRŠENO HRVATSKO PRVENSTVO Dva Neptunova dvojca doprvaci Hrvatske, šesta medalja za Neretvanski gusar, zlatne veloluške blizanke, srebrni Papac...

Piše Tonči Vlašić
19. rujna 2021. - 12:55
Toni Crnjak i Lovro Čondrić - ovako je bilo 2020., ovako je i ove, 2021. godine - doprvaci Hrvatske u dvojcu lakih senioraTonči Vlašić

Neptunaši Lovro Čondrić i Toni Crnjak su nastavili svoj niz. Opet medalja s državnog u seniorskoj konkurenciji, drugu godinu za redom su doprvaci. Uspješniji od njih u A finalu bila je samo posada zagrebačke Trešnjevke. Čondrić i Crnjak su 2000 metara izveslali za 6 minuta, 48 sekundi i 49 stotinki. Neptun je imao dvije posade u finalu dvojca lakih seniora. Sedmo mjesto su zauzeli Ivan Ban i Ivan Pecotić.

Zadnjeg dana 78. Hrvatskog veslačkog prvenstva na zagrebačkom Jarunu dubrovački klub je stigao i do medalje u kategoriji veterana. Srđan Matijašević i Pero Mojaš su doprvaci Hrvatske. Srebro su osvojili izveslavši tisuću metara za tri minute i 53 sekunde. Uspješniji od njih bio je samo dvojac Zagreba, koji je imao 5 sekundi i 94 stotinke bolje vrijeme, dok su od brončane posade Glagoljaša Matijašević i Mojaš bili brži za više od 18 sekundi.

image
Doprvaci Hrvatske, veterani Neptuna - Srđan Matijašević i Pero Mojaš

Korak do medalje ostali su Roko Mucić i Matija Medi u dvojcu u konkurenciji seniora u kojem je zlato uzela posada Mladosti, a u kojoj je veslao olimpijski pobjednik, Valent Sinković, i to s Dinom Rupčićem.

Neptun je ukupno osvojio tri medalje na prvenstvu Hrvatske, dva srebra i broncu, dok je Nataša Šustić donijela na kraju novu, šestu medalju za Neretvanski gusar. Bila je brončana u skifu lakih seniorki, te je metkovski klub na zagrebačkom Jarunu uzeo na ovogodišnjem prvenstvu po dvije medalje sva tri sjaja, dakle, dva zlata, dva srebra i dvije bronce.

MEDALJE NERETVANSKOG GUSARA

ZLATO Četverac GIG-u (četvercu) mlađih kadetkinja (Andrea Bunoza, Lara Volarević, Lana Bajo i Laura Mijić s kormilarkom Anjom Pokrajac), te mlađi kadet Roko Mijić u skifu.

SREBRO Maris Gluščević i Ema Bebić u dvojcu mlađih kadetkinja, te Reina Bebić u skifu mlađih kadetkinja.

BRONCA Nikola Mijić u skifu kadeta, te Nataša Šustić u skifu lakih seniorki.

U 'A' finalu nastupio je ove nedjelje i Neptunaš Toni Pulić, koji je bio šesti u skifu lakih seniora.

image
Ivana Jurković
Tonči Vlašić

Zadnji dan je bio uspješan i za veloluške blizanke, Josipu i Ivanu Jurković, te Dubrovčanina Patrika Papca, danas članove zagrebačke Trešnjevke, a ponikle u Ošjaku odnosno Neptunu. Josipa i Ivana Jurković su seniorske prvakinje u dvojcu. Drugoplasiranoj posadi pobjegle su gotovo 18 sekundi! Uz to je Josipa uzela zlato u seniorskoj konkurenciji i u skifu. Papac je osvojio dva srebra. Doprvak je u seniorskom četvercu i seniorskom osmercu.

MEDALJE NEPTUNA

SREBRO Toni Crnjak i Lovro Čondrić u dvojcu lakih seniora, te Srđan Matijašević i Pero Mojaš u dvojcu u konkurenciji veterana

BRONCA Kadeti Vito Šutalo i Ante Klešković u dvojcu

image
Patrik Papac, Dubrovčanin, koji je ponikao u Neptunu, a koji brani boje zagrebačke Trešnjevke
Tonči Vlašić
19. travanj 2024 10:09