StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Vratila se! Ivana Šutalo na pobjedničkom postolju u Sofiji: ‘Napokon! Prva medalja! Mogu je objesiti oko vrata nakon praktički tri godine!‘

Piše Tonči Vlašić
12. veljače 2023. - 17:47

Bila je prije nekoliko dana na Grand Prixu u Portugalu, sad na European Openu u Sofiji. Prva dva natjecanja nakon dugog izbivanja s tatamija, s natjecanja. Operacija je razlog tome, ozljede. U Portugalu nije imala sreće sa ždrijebom, sad je uspjela otići do postolja.

Ivana Šutalo, jedna od najuspješnijih dubrovačkih sportašica, članica Judo kluba Dubrovnik, izborila je broncu u kategoriji preko 78 kilograma.

Ostvarila je tri pobjede i poraz, u borbi za broncu svladala je Francuskinju Lucile Dupin.

- Odlično, napokon prva medalja, da je mogu objesiti oko vrata nakon praktički tri godine. Jako sam zadovoljna današnjim radom, judom, sve u svemu mislim da se vraćam na stare staze i da će biti dobar početak sezone – rekla je Ivana, koja je u Sofiji dobila dvije Francuskinje, druga je Laure Fuseau, te Ukrajinku Khrystyne  Homan, dok je poražena u borbi za polufinale od Francuskinje Stessie Bastareaud.

Korak do istog uspjeha, bronce, ostala je Anđela Violić, članica Dubrovnika 1966., koja je u borbi za skok na najnižu stepenicu pobjedničkog postolja poražena od Ukrajinke Nataliie Chystiakove. Anđela je imala u kategoriji do 70 kilograma ukupno tri borbe. Dvije je dobila, te je na kraju zauzela peto mjesto. Još jedan plasman, koji će joj donijeti nove bodove za svjetsku rang listu.

28. svibanj 2024 10:38