StoryEditorOCM
OstaloOPET SU USPJELE

Veloluške blizanke u finalu Svjetskog prvenstva, novi veliki uspjeh Ivane i Josipe Jurković!

Piše Tonči Vlašić
22. rujna 2022. - 10:36

Ivana i Josipa Jurković su u finalu Svjetskog prvenstva u čeških Račicama. Trebale su biti među tri najbolje u polufinalnoj skupini, i bile su. Veloluške blizanke, 22-godišnje veslačice ponikle u Ošjaku, prvi put su na svjetskom seniorskom prvenstvu, Josipa je početkom godine bila izvan svega zbog operacije, ali unatoč tome uspjele su ostvariti željeno, a što je veliki rezultat. 

Nizozemke i Rumunjke su držale prve dvije pozicije od starta utrke, Čehinje, Irkinje i Španjolke su bile konkurentice Ivani i Josipi dugo, dugo. Španjolke su prve otpale, potom i Irkinje, na kraju nisu uspjele ni domaće predstavnice, te su nakon 2000 metara Ivana i Josipa prošle treće kroz cilj. Rumunjke su bile prve, a Nizozemke druge. 

Sestre Jurković su u kvalifikacijama iz prve izborile polufinale, nisu trebale u repasaž. sad su u polufinalu napravile novi podvig, te su među šest najboljih na svijetu. Uoči finala je Ivana rekla: ‘Lagala bih kad bih rekla da ne želimo finale, stvarno ga želimo. Ne želim sad nešto umatati u celofan, naš cilj je to A finale, ali najbitnije je da se nama poklopi utrka, da odveslamo najbolju ove sezone. Samim time što smo u kvalifikacijama odveslale 7:08, a utrku nismo osjetile, pokazuje da je trener jako dobro odradio svoj posao!‘.

Trener Saša Vukojičić je dobro sve isplanirao, Ivana i Josipa sve dobro odradile. Rezultat to potvrđuje. I drugo veliko natjecanje u Račicama će pamtiti po dobru. Tu su osvojile naslov svjetskih prvakinja do 23 godine!

image

Uspjele su - finale SP-a!

Damir Krajac/Cropix

Finale dvojca bez kormilara za veslačice na seniorskom Svjetskom prvenstvu je u subotu, 24. rujna, u 13.34 sata. Iz druge polufinalne skupine su utrku za medalju izborile Novozelanđanke, Amerikanke i Britanke. Vrh svjetskog veslanja, a u tom društvu su veloluške blizanke!

18. travanj 2024 16:34