StoryEditorOCM
OstaloŠAH |

USPJEH NA 64 CRNO BIJELA POLJA Juniori Dubrovnika se nakon 19 godina vraćaju u Prvu hrvatsku ligu!

Piše Tonči Vlašić
29. listopada 2020. - 20:45
Šahovski klub Dubrovnik pobjednik je južne skupine Druge hrvatske juniorske lige.

- Naši mladi šahisti nakon punih 19 godina ponovo su se vratili u Prvu hrvatsku juniorsku ligu. Zadnja generacija kojoj je to uspjelo, sad već davne 2001. godine, bila je ona za koju su igrali Enes Muslić, Tomislav Musić, Maroje Portada i Vlaho Marunčić - istaknuo je Šahovski klub Dubrovnik na svojoj službenoj stranici. 

Pravo nastupa na turniru u Trogiru imali su Šahovski klub Goran iz Bibinja (Zadarska županija), Šahovski klub Primošten (Šibensko-kninska županija), Šahovski klub Brda iz Splita (Splitsko-dalmatinska županija) i Šahovski klub Dubrovnik (Dubrovačko-neretvanska županija). Prvo mjesto podijelili su s po pet meč bodova od 6 mogućih Dubrovnik i Primošten, ali su juniori dubrovačkog kluba bili uspješniji po dodatnim kriterijima Pravilnika o natjecanjima Hrvatskog šahovskog saveza. Inače, međusobni ogled Dubrovnika i Primoštena završio je bez pobjednika, 2:2.

Plasman u najveći rang, Prvu hrvatsku juniorsku ligu, Šahovski klub Dubrovnik je izborio u sastavu: Josip Penava, Domagoj Bjeliš, Fabjan Vlašić i Martin Baće. Najučinkovitiji pojedinac bio je Fabjan Vlašić na trećoj ploči sa stopostotnim učinkom, ujedno je bio najuspješniji igrač lige.
19. travanj 2024 16:56