StoryEditorOCM
OstaloVESLANJE

Toliki trud je otišao u vjetar... Prvo Ivana, a sad i Josipa, te veloluške blizanke neće pamtiti po dobru Svjetsko prvenstvo u Beogradu

Piše Tonči Vlašić
5. rujna 2023. - 12:07

Neće sestre Jurković, Ivana i Josipa, pamtiti po dobru Svjetsko prvenstvo u Beogradu. Ivana se (prva) razboljela. Probudila se jučer, uoči kvalifikacija dvojca bez, u ponedjeljak, s nekom virozom. Ukratko: Mučnina i povraćanje.

Danas, dan poslije, čekao ih je repasaž. Jučer nakon kvalifikacija su priželjkivale kako će 24 sata poslije sve biti u redu s Ivanom, te kako će biti spremne za bitku za polufinale.

Cilj je bio – jedno od prva tri mjesta u repasažu. To je donosilo polufinale. Ali, u 11.26 sati, kad je bio start njihove skupine, nisu bile na stazi. Nisu jer Ivana nije mogla... na kraju nije mogla ni Josipa. I nju je ‘uhvatila‘ viroza. 

Veloluške blizanke su na SP-u priželjkivale osigurati plasman na Olimpijskim igrama. Srećom, imat će u svibnju iduće godine u švicarskom Lucernu novu priliku. Tad su završne kvalifikacije za najveće natjecanje. Tad će se znati tko će sve veslati u Parizu. Hrvatska nikad u poviijesti nije imala žensku posadu na Olimpijskim igrama.

Svi očekuju kako će Ivana i Josipa ispisati povijest hrvatskog veslanja!

25. travanj 2024 14:36