StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Stigla potvrda, Iva Oberan i Petrunjela Pavić zahvaljujući ovogodišnjim rezultatima imat će debi na Svjetskom seniorskom prvenstvu!

Piše Tonči Vlašić
15. rujna 2022. - 19:05

Osvojile su obje broncu na Mediteranskim igrama u alžirskom Oranu. Prije toga  Iva Oberan je prvo ove godine stigla do srebra na Grand Prixu u portugalskoj Almadi, a zatim do bronce na European Openu u Madridu, dok je Petrunjela Pavić izborila prije Mediteranskih igara dvije bronce, obje na European Openu, prvu u Sarajevu, a drugu u Pragu. Ivi je srebro na Grand Prixu u Portugalu donijelo brdo bodova, a lijepo je ‘zaradila‘ i za sedmo mjesto na Grand Prixu u Zagrebu s čime se može pohvaliti i Petrunjela.

Uglavnom, obje su napredovale na svjetskoj rang listi. Oberan je 38. na svijetu u kategoriji do 63 kilograma, a Pavić na 63. mjestu u kategoriji do 78 kilograma. I kad je tako, idu obje na Svjetsko seniorsko prvenstvo.

- Prvi put će obje nastupiti na svjetskom seniorskom prvenstvu – naglasio je Mateo Semiz, šef struke Judo kluba Dubrovnik 1966., koji je i dio stručnog stožera hrvatske reprezentacije.

Svjetsko seniorsko prvenstvo održat će se od 6. do 12. listopada u Taškentu, Uzbekistanu. Oberan, 22-godišnja članica Župe dubrovačke, nastupa u nedjelju, 9. listopada, a Pavić, 21-godišnja članica Dubrovnika 1966., na tatami će dva dana poslije, u utorak, 11. listopada.

- Uspjeh je samo mjesto na Svjetskom prvenstvu, kao što će biti svaka pobjeda na jednom tako velikom svjetskom natjecanju budući će se tamo naći svi najbolji - istaknuo je Semiz.

18. travanj 2024 03:11