StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS |

STARTA NOVA SEZONA HEP HRVATSKE SUPER LIGE Tomislav Japec, Filip Ćipin i Miho Simović kreću iz Splita u obranu naslova

Piše Tonči Vlašić
17. rujna 2021. - 14:28
Stolnoteniski klub Libertas Marinkolor - prvak Hrvatske u sezoni 2020./21. (predsjednik Marinko Matulović, igrači Filip Ćipin, Miho Simović i Tomislav Japec, tajnik Damir Gleđ i trener Marko Habijanec)Tonči Vlašić

Kreću 'Pituri' u istom sastavu u obranu naslova. Kancelarija dubrovačkog kluba je na zid u dvorani zaljepila sliku – Libertas Marinkolor prvak 2021. godine. Nada se kako na novu neće morat opet čekat četiri godine, već kako će u proljeće iduće godine na zid staviti novu.

Prvi naslov prvaka izboren je u finalu doigravanja 2017. godine, u majstorici, a četiri godine poslije do drugog se stiglo kroz ligu, i dohvaćen je sa savršenim učinkom. Sve pobjede. U samo tri od ukupno dvadeset i dva meča male 'ogrebotine', u samo tri meča nije ostvarena maksimalna 3:0 pobjeda. Tri puta je bilo 3:1.

Tomislav Japec, Filip Ćipin i Miho Simović su tri najuspješnija igrača sezone kad se u obzir uzmu igrači koji su odigrali 20 i više mečeva, te njihov učinak, omjer pobjeda i poraza. Ćipin i Japec su jedini sa stopostotnim učinkom, Simović je bio na 86,4 posto (19 od 22).

U subotu, 18. rujna, kreće nova sezona HEP Super lige. Prvak, kao i prošle sezone, opet počinje svoj put u Splitu. Čeka ga istoimeni domaćin, koji je prošle godine bio četvrti sa 14 pobjeda i 8 poraza. Oba puta je bilo 3:0 za Japeca, Ćipina i Simovića. Split je, ističe se u najavi lige, ostao bez važne karike, Josipa Mustapića, koji je lani bio u vrhu lige po učinku (šesti s učinkom 22/13), no kao zamjena je angažiran Dominik Zeljko. Uz Vedrana Bakača, koji je lani bio peti igrač lige po učinku (također kao i Mustapić 22/13), tu je i Vanja Lopušinski.

Opet je 12 sastava u prvom razredu. Novi su Zagreb i MSCT Čakovec, ispali su Srdoči (Rijeka) i Slavonski Brod. Doprvak StaRR je mijenjao sastav. Napustili su ga Leon Šantek i Danijel Mijatović, vratio se Nikola Horvat, ostali su Ronald Ređep, Tan Ruiwu i Iranac Amiri Nia Soroosh, a nova imena su dva Indijca, Shounak Shinde i Mandar Hardikar.

Ozbiljan suparnik je GSTK Zagreb, koji je prošle sezone bio treći, unatoč tome što je ostao bez Filipa Borovnjaka. Šantek je sad u njegovim redovima. Plus ima Ivora Bana, Domagoja Maglića, Lovra Zovka. Donat je uzeo Borovnjaka, ima Tomislava Zubčića, Antonia Goju, vratio mu se iz StaRR-a Mijatović. Vodovod je posegnuo za Lukom Fučecom, a ima Maria Baneka i Josipa Arbanasa...

Za Zagreb, novaka u ligi, igra legenda Libertas Marinkolora, Neven Juzbašić. Tu je i Dado Šurbek, te Fran Mihaljević i Borna Petek.

Uglavnom, meč 1. kola u Splitu između Splita i Libertas Marinkolora počinje u 14 sati. Drugi krug HEP Hrvatske Super lige igra se 9. i 10. listopada. Libertas Marinkolor je domaćin. Prvo kontra Zagreba s Nevenom Juzbašićem i ekipom, a dan poslije evo ojačanog Donata. U 3. kolu, 23. listopada, derbi: doprvak StaRR će ugostiti dubrovačku ekipu, koja će dan poslije igarti u Čakovcu protiv MSTC Čakovec.

U četvrtom krugu stižu 6. studenog Dugo Selo, a 7. studenog Požega. U petom krugu nova dva domaća zadatka, 20. studenoga trećeplasirani GSTK Zagreb, a 21. studenog Pula. U šestom, posljednjem krugu prvog dijela 'Pituri' su u Slavoniji, 4. prosinca gosti Vodovoda u Osijeku, a 5. prosinca Cibalije u Vinkovcima. 

16. travanj 2024 07:14