StoryEditorOCM
OstaloZADATAK DUG 226 KM |

SRETNO MADE ŽERAVICA! Župka se dugo pripremala. Uspije li, postat će prva triatlonka s hrvatskog juga koja će odraditi Ironman!

Piše Tonči Vlašić
15. rujna 2021. - 17:49

Pliva po cijeloj župskoj vali, trči po cijeloj općini, vozi biciklu, a kad je bicikla u pitanju, kaže, najradije vozi po Konavlima jer su tamo najbolji uvjeti za to...

Pamte se njezine riječi: Nekad izletim s posla i ekipa me pita gdje idem, ja kažem idem malo do Komolca pa ću se vratiti. Pitaju me kako, a ja kažem trčeći, a oni se smiju, te vrte glavom: 'Ova nije normalna'.

- Bude trenutaka kad si umoran od posla, ali isto odeš trčat, plivat i vozit biciklu. Nekako kad to napraviš izbrišeš sav taj umor s posla, bude ti poslije lakše - istaknut će Made Žeravica, koja je počela svakodnevno trčkarati prije 7,8 godina, a prije 5,6 krenula za pravo trčati, i ne samo trčati, već i voziti biciklu, te plivati. Već nakon godine dana pravog treninga odradila je prvi Half Ironman, otplivala 1900 metara, vozeći biciklu prešla 90 kilometara, te nakon svega toga još istrčala 21 kilometar.

- Najvažnije je bilo doći do cilja, odraditi zadatak. Najmanje važno je bilo za koliko ću to napraviti.

image
Made Žeravica na Duatlonu u Konavlima 2021. godine
Tonči Vlašić
EKIPNA DOPRVAKINJA HRVATSKE U MARATONU

Made Žeravica je članica najuspješnije ženske ekipe Dubrovačko-neretvanske županije. Župka je s Teom Faber i Helenom Gleđom donijela Atletskom klubu Dubrovnik 2020. godine naslov ekipnog doprvaka Hrvatske u maratonu.

Osmijeh je vazda na njenom licu, a ona je na svakom događaju bez obzira na uvjete. Bilo sunce, kiša, vjetar, vruće, hladno, evo je kad se trči na pisti zračne luke, evo je kad se trči po dubrovačkim zidinama, kad se trči stonskim zidinama, neizostavna i kad je na programu Dubrovačkih dana trčanja utrka na 10 kilometara, kad je utrka Stazom deva, uspon na Srđ, kad je akvatlon u Župi, duatlon u Konavlima, Uvali Lapad... Ne propušta ni natjecanja u drugim hrvatskim županijama, ali ni međunarodna. Svako malo uspješna članica Triatlon kluba Dubrovnik i Atletskog kluba Dubrovnik skokne preko granice.

Made, 38-godišnji zaljubljenik u trčanje iz Župe dubrovačke, krenula je sad put Italije. Zadatak je Ironman, sve je, naravno, duplo nego na spomenutom Half Ironmanu. Sad je čeka 3,8 kilometara plivanja, 180 kilometara vožnje biciklom, te 42 kilometra trčanja.

Pripremala se dugo. Uspije li, postat će prva triatlonka s hrvatskog juga, koja će odraditi Ironman.

Ironman Emilia Romagna je u subotu. Pred Madom je zadatak dug 226 kilometara.

Sretno!

image
Made Žeravica na Duatlonu u Uvali Lapad 2021. godine
Tonči Vlašić
20. travanj 2024 14:24